elektronikci
FD Üye

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 orta boy elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Dövülmüş ceviz
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağı,yoğurt,sıvı yağı ve şekeri alarak karıştıralım.
- Un, kabartma tozu , vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyelim hamurumuz kıvamını alınca mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp derin dondurucuya atıp yarım saat bekletelim.
- Geride kalan hamuru büyük boy yuvarlak borcama yayıp iç harcı hazırlayana kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- İç harç için uygun bir kaba rendelenmiş elmalarımızı, şeker ve tarçını ekleyelim.
- Elmaların rengi dönene kadar kavuralım en son dövülmüş cevizimizi ekleyip bir iki dk daha çevirip ocağımızın altını kapatalım.
- Harcımızın ilk sıcağı çıkınca dolaptan dinlenen hamurumuzu çıkarıp üzerine yayalım.
- Derin dondurucuda 30 dk bekleyen hamurumuzu çıkarıp üzerine rendeleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun ????????.