Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Hamur Materyalleri;
- 1 paket tereyağı yahut margarin (250 gram)
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 – 3 su bardağı un
- 3-4 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurun materyallerini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Sonra hamuru iki modüle ayırıp, parçalardan birini buzdolabına koyuyoruz.
- Elmaları rendeleyip tarçın ve şeker ile karıştırıyoruz.
- Dışardaki hamuru borcama seriyoruz.
- Elmalı içi içine yayıyoruz (suyunu hafif süzerek).
- Buzdolabındaki hamuru çıkarıp elmalı için üzerini büsbütün kaplayacak biçimde rendeliyoruz.
- 180 derece üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun .