Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 50 gram yumuşak tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için; elmaların kabukları soyularak robottan çekilir.
- Elma, toz şeker suyunu çekene kadar pişirilir, tarçın eklenir, Soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; tüm gereçler karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Küçük uzunluk yuvarlak borcama pişirme kağıdı serilir.
- Hamurun yarısı elimizle bastırarak tepsiye yayılır.
- Üzerine soğuyan iç harç yayılarak yerleştirilir.
- İç harcın üzerine kalan hamur yuvarlak açılarak kapatılır.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı