Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Elmalı harcı için;
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket katı yağ (Eritilmiş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya tozu
- 4-4,5 su bardağı un
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tavaya alalım üzerine 1 çay bardağı şeker ekleyelim güzelce pişirelim, suyunu çekip yumuşayınca ocağı kapatalım tarçını ekleyelim karıştıralım.
- Hamurumuz için gereçlerini (Şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya tozu, eritilmiş yağı ve unu) sırasıyla ekleyelim, ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamurun yarısından da az kesim koparıp buzdolabına koyalım, geri kalan hamuru dikdörtgen borcama az sıvı yağı ekleyelim güzelce yayalım hamurumuzu elimizle bastırarak tabanı gözükmeyecek formda düzeltelim.
- Elmalı harcını alıp hamurumuzun üzerine güzelce yayalım, buzdolabındaki hamuru alıp rende yardımıyla harcımızın üzerine heryerini örtecek biçimde bitene kadar yapalım.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece alt-üst ayarında 30 dk pişirelim. Şimdiden afiyet olsun ???? Elmalı kurabiye tanımıma de sayfamdan ulaşabilirsiniz.