Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır)

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır)
0
27

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
elmali-turtaciklar-kiyir-kiyir.jpg

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( yoksa toz şeker de olur)
  • 1 tatlı kaşığı sirke ( elma kullandım )
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3-3, 5 su bardağı un
Elmalı harcı için;
  • 3 adet büyük elma
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi ( kırılmış )
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak iç harcı hazırlayalım.
  2. Elmaların kabukları soyulur içleri temizlenir ve rendelenir.
  3. Üzerine şeker eklenip yüksek ateşte pişirilir.
  4. Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dk pişmeye devam edilir.
  5. Elmalar iyice yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir.
  6. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
  7. Hamuru için malzemeler uygun bir kaba alınır. Güzelce yoğrulur.
  8. Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve sert olmasın. Kurabiye hamuru gibi olacak.
  9. Üzeri streçlenir. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir. ( vaktiniz varsa)
  10. Hamurun dörtte biri üzeri için ayrılır.
  11. Kalan kısmı 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1, 5 cm kalınlığında açılır.
  12. Geniş bir bardakla veya kalıpla yuvarlaklar elde edilir ve muffin tepsisine yerleştirilir.
  13. Büyük kare veya yuvarlak borcama da döşeyebilirsiniz.
  14. Fazla kabarmaması için üzerlerine çatalla hafifçe bastırılır.
  15. Elmalı harç eşit bir şekilde paylaştırılır.
  16. Kalan parça merdaneyle ince bir şekilde açılır.
  17. Küçük kalıplarla şekiller çıkartılıp üzerine yerleştirilir.
  18. İsterseniz şeritler de yapabilirsiniz.
  19. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (25-30 dk)
  20. Soğuduğunda tercihen pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun ????.
????Borcamda hazırlarsanız daha iyi kızarması için tabanını tereyağ ile yağlayabilirsiniz.

Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt