![elmali-turtaciklar-kiyir-kiyir.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/28/elmali-turtaciklar-kiyir-kiyir.jpg)
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri ( yoksa toz şeker de olur)
- 1 tatlı kaşığı sirke ( elma kullandım )
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 3-3, 5 su bardağı un
- 3 adet büyük elma
- 2-3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi ( kırılmış )
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcı hazırlayalım.
- Elmaların kabukları soyulur içleri temizlenir ve rendelenir.
- Üzerine şeker eklenip yüksek ateşte pişirilir.
- Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dk pişmeye devam edilir.
- Elmalar iyice yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Hamuru için malzemeler uygun bir kaba alınır. Güzelce yoğrulur.
- Un kontrollü eklenir. Çok yumuşak ve sert olmasın. Kurabiye hamuru gibi olacak.
- Üzeri streçlenir. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir. ( vaktiniz varsa)
- Hamurun dörtte biri üzeri için ayrılır.
- Kalan kısmı 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1, 5 cm kalınlığında açılır.
- Geniş bir bardakla veya kalıpla yuvarlaklar elde edilir ve muffin tepsisine yerleştirilir.
- Büyük kare veya yuvarlak borcama da döşeyebilirsiniz.
- Fazla kabarmaması için üzerlerine çatalla hafifçe bastırılır.
- Elmalı harç eşit bir şekilde paylaştırılır.
- Kalan parça merdaneyle ince bir şekilde açılır.
- Küçük kalıplarla şekiller çıkartılıp üzerine yerleştirilir.
- İsterseniz şeritler de yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (25-30 dk)
- Soğuduğunda tercihen pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun ????.
Elmalı Turtacıklar (Kıyır Kıyır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı