Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Üzümlü Turta

Elmalı Üzümlü Turta
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
elmali-uzumlu-turta.jpg

Elmalı Üzümlü Turta Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
İç Harcı İçin
  • 5 adet elma
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Üzümlü Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak hamuru yapmakla başlayalım tereyağı, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtaları yoğurma kabımıza alıp şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra portakal suyu ve rendesini, unu, kabartma tozunu, vanilin ve birinci etapta 2 bardak unu ekleyip yoğuralım pürüzsüz bir hamur elde edene kadar un ekleyelim elimize yapışmayan çokta sert olmayacak halde bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan portakal büyüklüğünde koparıp dondurucuya koyuyoruz. Öbür hamur üzeri kapalı formda dinlenirken elmaları rendeleyip tavada şekerle suyunu çekene kadar yoğuralım.
  4. Üzümü ve tarçını ekleyip tavadan diğer bir kaba alıp biraz soğutalım. Dinlenen hamuru tepsimize yayalım ister merdane yardımıyla açıp kenarları biraz üst çıkacak biçimde tepsiye koyalım.
  5. Soğuyan elmalı üzümlü karışımımızı üzerine döküp yayalım. Dondurucudaki hamuru elmaların üzerine rendeliyoruz.
  6. 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda 20 dakika kâfi oldu. Yapıp yiyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt