Elmalı Ve Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kayısı marmelatı veya bal
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Ve Cevizli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın (30 dakika)
- Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın tavaya alın.
- Üzerine toz şeker ve tereyağ ekleyip 5 dakika pişirin.
- Cevizleri ve tarçın ekleyin hamurdan elma büyüklüğünde bir parça koparın geri kalan hamuru fırın tepsisine göre açın. (büyük boy yuvarlak borcama)
- Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın.
- Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yaparak yada dilediğiniz şekilgeçle şekil çıkararak tartın üzerini kapatın,
- Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca parlaklık vermesi için üzerine bal veya marmelat sürüp servis yapın.