Elmalı Yumoş Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 su bardağı + 1 su bardağı kontrollü un
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 elma
- Tarçın
- Ceviz
Elmalı Yumoş Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta, şeker ve portakal kabuğunu 5-6 dk kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine süt ve sıvı yağı ekleyip çok az daha karıştırıyoruz.
- Unumuzu eleyerek eklemeye başlıyoruz.
- Bu aşamada mikseri bırakalım. Varsa bir silikon spatula ile devam edebilirsiniz.
- Tek yönlü yavaş yavaş söndürmeden karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozunu da eleyerek ekleyip karıştıralım ve harcımızı yağladığımız kek kalıbına dökelim.
- Üzerine ince doğradığımız elmaları dizelim ve tarçın serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun ????.