
Elmalı Yüzükler Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 70 gram un
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı vanilya şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta akı (sertleşene kadar çırpılmış)
- 2 adet elma
- 3 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Yüzükler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, tereyağı ve yumurta sarısını güzelce karıştırın.
- Unu kabartma tozuyla birlikte ekleyip spatula ile karıştırarak hamur haline getirin.
- Yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Altına çırpılmış yumurta akını karıştırın.
- Elmaları soyun, çekirdeği kesin, 8 mm kalınlığında halkalar halinde kesin ve tarçın ile bulayın.
- Hazırlanan tepsiyi (yağlayın) birinci hamurdan ,sonra bir dilim elma halkası, sonra tekrar üzerine humuru dökün.
- 200 dereceye evvelden ısıtılmış bir fırının ortasında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kekleri çıkarın ve pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun.