Elmalı Zerdeçallı Sütlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 portakal rendesi ve suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 adet ince dilimlenmiş elma
- 1,5 su bardağı süt
Elmalı Zerdeçallı Sütlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta ve şeker uygunca mikser ile çırpılır.
- Sonra un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler çırpılmaya devam edilir.
- En son unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip kıvama getirelim.
- Hazırlanan harçı yağlanan bir borcama dökerek üstüne dilimlenmiş elmaları da dizerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra keki dilimleyiniz ve soğuk sütü üzerine gezdirerek dökünüz. Afiyet olsun ???? @secilinn_mutfagi.