Elmanın antioksidan içeriği en yüksek meyve olduğunu anlatan Gıda ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, “Tüketebileceğimiz en sağlıklı besinlerden biri olan elma, varlıklı vitamin ve mineral içeriği ile birçok hastalıktan korur İçerdiği yüksek miktarda C vitamini ile antioksidan etki göstererek bağışıklık sistemini güçlendirir dedi id Gad300250Elmanın çoğu kanser türüne karşı koruyucu etkisi olduğunu da ifade eden Gıda ve Diyet Uzmanı Baysal, “C vitaminin büyük çoğunluğu elma kabuğunda bulunduğu için elmanın mükemmel yıkandıktan daha sonra kabuğuyla beraber tüketilmesi fazla faydalıdırElma kabuğunda yer alan çözünmez posa su tutarak sindirim yolunun temizlenmesini sağlayarak kanser riskini azaltır İçerdiği kuersetin ve C vitamini doğru, kolon ve akciğer kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı kalkan vazifesi görür Elma kabuğunun daha aşağı kısmında ise çözünür posa olan pektin bulunmaktadır Bu içeriği ile ise ishali önleyici etkisi vardır dedi“Her öğün öncesi elma yiyinElmanın kalp hastalıklarının önlenmesinde de olumlu etkiler gösterdiğini aktaran Fatma Baysal, “Yapılan çalışmalarda elma bitiren bireylerin daha düşük kan üzüm şekeri seviyelerine sahip olduğu, bu sayede Alıcı 2 şeker hastalığı riskinin azaldığı görülmüştür Besinlerin sindirim sistemine çabucak ilerlemesini sağlayarak kabızlık şikayetlerini gidermeye muavin olur diye konuştu Baysal, elmanın faydaları hakkında şu bilgileri verdi:“Elma yağ, kolesterol ve sodyum içermez Posa açısından zengin olması nedeniyle her öğünden önce bir elma yemek yemek tokluk hissini arttırır, fazla yeme eğilimini azalmaktır Bu sayede keza iştah hem de kilo kontrolü sağlar aynı zamanda cildin taze ve güzel kalmasını sağlar Bir büyük yükseklik elma 34 gram karbonhidrat, 1 gram protein, yüzde 8 oranında C vitamini, yüzde 20 oranında posa ve 260 miligram potasyum içerir Beslenmemizde mutlaka elmaya yer verilmeli ve her gün mutlaka 1 tane elma tüketilmeli