Elmas Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin (oda ısısında olacak)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un ( denetimli ekleyelim kâfi olmazsa yarım su bardağı daha eklenebilir)
- Tozşeker
- Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm materyaller karıştırma kabına alınır karıştırılır.
- Akabinde un eklenir yoğurulur, kulak göğsü kıvamına geldiğinde un eklemeyi bırakalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp toz şekere bulanır yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Oklava yardımı ile ortasına minik bir çukur yaratmak için bastıralım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
- Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine kahvaltılık çikolata sürelim.
- Ben krema sıkma torbasında duy ile çikolata sıktım, daha beğenilen bir görünüm olsun isterseniz bu biçimde yapabilirsiniz.