Elmas Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket teremyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- Un(2.5 su bardağı kadar)
- Toz şeker
- Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyallerimizi bir kapta birleştirip düzgünce karıştırıyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyoruz ve tozşekerine buluyoruz.
- Ortasına oklava üzere yuvarlak bir şeyle bastırarak çukur açıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 175 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kurabiyelerimizin ortasına 1’er çay kaşığı kahvaltılık çikolata dolduruyoruz.
Afiyet olsun.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı