elektronikci
FD Üye
Elmas Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin (Oda ısısında yumuşamış)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı un
- Toz şeker
- Kahvaltılık çikolata yahut çikolata sosu
Elmas Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta sanayağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar uygunca karıştırıyoruz.
- Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ekleyerek kulak göğsü kıvamında (azcık daha sert olabilir) hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz ve kurabiyelerin her yanını toz şekere buluyoruz.
- Ortalarına parmağımızla (biraz eğri bir çukur olabiliyor) yahut emsal bir araçla çukur yapıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Tamamen soğuyunca çukurları kahvaltılık çikolata yahut çikolata sosu ile dolduruyoruz. Afiyet olsun.