
Elması Çok Materyali Az Hafif ve Lezzetli Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 6 elma
- 2 çay bardağı un
Elması Çok Materyali Az Hafif ve Lezzetli Elmalı Kek Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yumurtayı yüksek bölümde çırpalım.
- Yağ ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım.
- Tarçın, un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup spatula ile karıştıralım.
- Elmaları soyup yarım ay formunda ince ince doğrayalım.
- Hazırladığımız elmaları karışımın içine katalım ve spatula ile hepsini tekrar karıştıralım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun????????.