Elsa Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağından az sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket hazır pastacı kreması
- 1 paket krem şanti
- Yenilebilir elsa baskısı
- Şeker hamuru (Süslemeler için)
Elsa Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 6yumurtayı kabımıza alıyoruz içine yarım çay bardağı sıcak suyu ek edip mikserin evvel düşük suratında çırpmaya başlıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip, krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Sonra öbür materyalleri eleyerek spatula yardımıyla söndürmeden karıştırıyoruz. 22 cm çapında kelepçeli kalıba döküp, 180 derecede pişiriyoruz.
- Daha sonra kremalarımızı hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz. Kekimiz pişip, soğuduktan sonra 3 modüle eşit biçimde kesiyoruz orta kremamızı ekleyip, meyvelerle süslüyoruz. Kekimiz bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Üstünü kremşantımizle eşit ölçüde dağıtarak sıvıyoruz elsa baskımızı ortaya yerleştirip, etrafınıda şeker hamurunu açarak, baskılar çıkartarak süslüyoruz. Çok lezzetli ve tatlı bir pasta deneyeceklere afiyet olsun.