Elsa Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağından az sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket hazır pastacı kreması
- 1 paket krem şanti
- Yenilebilir elsa baskısı
- Şeker hamuru (Süslemeler için)
Elsa Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 6yumurtayı kabımıza alıyoruz içine yarım çay bardağı sıcak suyu ek edip mikserin evvel düşük suratında çırpmaya başlıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip, krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Sonra öbür materyalleri eleyerek spatula yardımıyla söndürmeden karıştırıyoruz. 22 cm çapında kelepçeli kalıba döküp, 180 derecede pişiriyoruz.
- Daha sonra kremalarımızı hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz. Kekimiz pişip, soğuduktan sonra 3 modüle eşit biçimde kesiyoruz orta kremamızı ekleyip, meyvelerle süslüyoruz. Kekimiz bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Üstünü kremşantımizle eşit ölçüde dağıtarak sıvıyoruz elsa baskımızı ortaya yerleştirip, etrafınıda şeker hamurunu açarak, baskılar çıkartarak süslüyoruz. Çok lezzetli ve tatlı bir pasta deneyeceklere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.