Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Emine Araf , Emine Araf Kimdir

Emine Araf , Emine Araf Kimdir
0
77

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
emine araf haberleri,emine araf biyografisi,emine araf hayatı
emine araf resimleri, Suriye'de devrimin lideri Emine Araf

Emine Araf kimdir
Araf, 36 yaşında ve Şam ’da yaşıyor; en azından kısa bir zaman öncesine kadar yaşıyordu İngilizce öğretmenliği yapıyor Annesi Amerikalı, babası Suriyeli Dolayısıyla çifte vatandaş

Ömrünün büyük bölümünü ABD ’de geçirmiş, geçen sene aldığı iş teklifi üzerine Suriye ’ye taşınmış

Araf, bütün kimlik bilgilerini verse de yüzünü gizlemeyi tercih ediyor Bunun nedeni gizlenirken bir yerde görülüp tanınmaktan korkması

emine araf haberleri,emine araf ile ilgili haberler

KARŞI TARAF, EŞCİNSEL, LİBERAL

Araf ’ın kendi çapında bir üne sahip olmasında bir diğer önemli faktör de eşcinsel olması

Oldukça açık sözlü bir insan olan Araf, yeri geldiğinde hem rejimi hem de Batılı devletlerin yaklaşımını sert şekilde eleştiriyor Hatta kendisinin de bir parçası olduğunu söylediği muhalifler de ara sıra bu eleştirilerden nasibini alıyor

Genç kadın, hiçbir rakip gruba ast değil Kendisinin “herkesin, her dinin, her ırksa grubun uzlaştırma içinde yaşadığı tam özgürlük bir Suriye istediğini söylüyor

Suriye ’ye gazeteci girişi, özel izne tabii Şart böyle olunca da Araf gibi interneti etkili şekilde kullanabilen Suriyeli gençler, basının da alaka odağı

VE FİRAR BAŞLADI

Araf, şu esas değin Guardian, Time, Washington Post, Huffington Post ve ABC gibi çoğu basın kuruluşuna haber ve haber kaynağı oldu

Her ne değin blogunun adı “Şam ’da Eşcinsel Bir Kız olsa da kısa bir zaman önce evine emniyet güçlerinin gelmesi nedeniyle Şam ’dan terketmek zorunda kaldı

Şu lahza nerede olduğunu söylemiyor

Yani Araf, nerede ve ne süre biteceği belli olmayan bir firarın içinde…

“TÜRK ASKERİ GİRSE, ÇİÇEKLE KARŞILANIR

Bense Araf ’ın blogunu birkaç gün önce Twitter ’da keşfettim Zaman geçirmeden kendisiyle temas kurdum

Bana uzun uzun Türkiye ’ye duyduğu sevgiyi ve ilgiyi anlattı Hatta o kadarki bir dönem Türkçe dersi aldığını söyledi Konuşması çat pat lakin Türkçe okuduğunu anlayabiliyor

Yalnızca kendisinin değil, tüm Suriyelilerin Türkiye ’ye muhteşem bir sevgi duyduğunu söylüyor Bunu anlatabilmek için verdiği örnek ise çarpıcı:

“Bugün Türk askeri Suriye ’ye girse, bombalarla yok, çiçeklerle karşılanır

Araf ’a mülâkat için sorularımı eposta olarak gönderdim O da aynı gün içinde yanıtladı

SON RÖPORTAJI

Araf ’tan son maili ise dün akşam saatlerinde aldım Yalnızca iki kelimeden ibaret:

“Ortadan kayboluyorum

Aynı saatlerde bloguna koyduğu mesajda durumunu daha ayrıntılı anlatıyordu: “Umarım bu size attığım son mesaj olmaz Korkuyorum ve endişeliyim Yine yer değiştirmem gerekiyor

Sorularıma verdiği yanıtlar elime ulaştığında, bunların, Araf ’ın güvenli bir internet bağlantısına ulaşana dek dünya basına verdiği son söyleşi olduğunu bilmiyordum

Kendisini her tarafta anlatabileceği bir ortam bulana dek düşüncelerine arabuluculuk yapıp, sözü Araf ’a bırakıyorum:

DÖNÜM NOKTASI

Suriye ’de neler oluyor? Bu yaşananların gerisinde nasıl bir netice çıkmasını bekliyorsunuz?

Fazla beylik bir laf olacak fakat sahiden bir dönüm noktasına geldik Beşar (Esad ’ın) yumuşak bir şekilde diktatörlükten özgürlüğe geçişi sağlayıp sonra da emekliye ayrılan bir çeşitlilik “Gorbaçov figürü olacağı yönünde büyük umutlarım vardı Artık bu fırsat kaçtı Geriye Doğru kalan seçenekler ya bir iç savaş, ya bütün anlamıyla bir devir veya rejimin kendi kendini feshetmesi için görüşmelere başlaması Bu şekilde daha artı devam edilemez

İÇ SAVAŞ RİSKİ VAR

İç savaş riski var mı?

Evet Hatta hem yönetimin keza de muhaletin içinde bir kanadın bir iç savaş istediğini düşünüyorum Ancak her iki tarafta da bunu isteyenler az sayıda bununla beraber atalet de iç savaş getirebilir Bir Takım askerlerin ve bir takım durumlarda askeri birimlerin muhalefete alev açmayı kabul etmediği yönünde bazı duyumlar var

Ve eğer bakacak olursanız uyumlu ordunun büyük bir bölümünün hala kışlalarında olduğunu, rejimin onlara güvenmediğini görürsünüz Tam anlamıyla bir devrim yaşanmazsa iç savaşa dönüşebilir Ve bu da uzun vadede cümbür cemaat için fazla daha kötü sonuçlar doğurur

KAZANDIĞIM ŞÖHRETTEN RAHATSIZIM

Batı medyası böyle durumlarda, özellikle de Ortadoğu söz konusu olduğunda, kahraman yaratmaya bayılıyor Her ne kadar siz yüzünüzü öyle göstermeseniz de Suriye ’deki ayaklanmanın aniden sembolü haline geldiniz Bu durumdan hastalık duyuyor musunuz?

Bu durumdan duyduğum rahatsızlık “biraz olmanın fazla ötesinde Ben ün kazanmak veya reklamımı falan gerçekleştirmek istememiştim Gerçi protestolar başladığından bu yanlamasına kendimi bilinçli olarak, ne pahasına olursa olsun ortaya attım Çünkü buradaki birçok insana kıyasla çok daha az tehlikeli bir durumdayım Hem ABD ayrıca deSuriye vatandaşıym, rejimin üst kademelerinde akrabalarım var ve aynı zamanda ailemin maddi durumu da iyi Dolayısıyla diğer birçok insana kıyasla bir miktar dokunulmazlığım var denilebilir

Geçen sonbaharda arkadaşlarımla birlikte Irak sınırına yakın bir yerdeki Palmira ve Mari ’ye gittik Arkadaşlarımdan birisi, burada yaşamış, Yahudi kökenleri olan bir Amerikalıydı Mari ’ye sırası gelmişken yolda bizi düşük rütbeli bir polis durdurdu ve hepimizin casus olduğuna kanaat getirdi Bizi gözaltına aldılar Ben bir telefon bulup, Şam ’ı arayana kadar da tuttular Bir süre sonradan bizi tekrar tekrar özür dileyerek hür bıraktılar

BİZE HER ZAMAN KORKMAMIZ ÖĞRETİLDİ

Bu nedenlerden nedeniyle öteki Suriye vatandaşlarına kıyasla “daha korunaklı olduğunuz için mi kendinizi kasıtlı olarak ortaya atıyorsunuz?

Çoğu Suriyeli yukarıda anlattığım gibi bir durumda bunu yapamaz Suriyelilere hep korkmaları öğretilir Hatta ben de yüksek sesle konuşmaktan korkarım Oysa sahip olduğum bu özelliklerden nedeniyle eğer yapabileceğim bir şey varsa onun da hiçbirşeyi umursamadan yüksek sesle ve kamuoyunun önünde konuşmak olduğuna kanaat getirdim Umarım bu, başkalarına da ilham verir Ve bunu başarabildiğimi de görmeye başladım

ALDIĞIM EN GÜZEL TEPKİ

Blogu açtığınız beri nasıl tepkiler aldınız?

Bugün, hiç tanımadığım birinden uzun bir email aldım Maili atan birey de Suriyeli, Esad karşıtı ve eşcinseldi Uzun bir süredir cinsel kimliğini gizleyerek yaşıyordu Bana, burada Şam ’da cinsel kimliğini açıklaması konusunda ona ilham verdiğimi yazıyordu Ve bütün bunlar olurken, sanırım bu, bugüne kadar duyduğum en hoş şeydi

IHTILAL SONRASI İÇİN BİR BİRLİK YOK

Suriye ’de sokaklara dökülen bu protestocular kim? Siyasi görüşleri neler? Ne istiyorlar?

Bu, en basit soru gibi görünse de epeyce karmaşık bir yanıta sahip Protestocular, rejimin temsil etmediği, Suriye halkının çoğunluğunu oluşturuyor Kuzeydoğuda zinde olan Kürt gruplar, Humus ’ta ise Suriye Komünist Partisi, gösterilerin düzenlenmesinde faal rol oynuyor Müslüman Kardeşler bütün ülke de faal Hem fazla sayıda sivil toplum kuruluşu da var

Rejimin devrilmesinin peşinde yerine ne koyulacağı konusunda tek bir ses değil oysa tüm muhalefetin ortak bir ricası var: Diktatörlüğün bitmesini istiyoruz, serbest ve adaletli seçimlerin yapılmasını istiyoruz, işkencenin ve şiddetin son bulmasını istiyoruz Şu andaki rejimin gitmesini istiyoruz Bu, milli iradeden kaynaklandığı için tek bir lideri ya da bütün bir liderliği olmayan ayrıntılarıyla demokratik bir hareket

DÜNYA BU İŞE KARIŞMASIN

Olası bir dış müdahaleye nasıl bakıyorsunuz?

Herhangi bir tanıdık olmayan müdahaleye ayrıntılarıyla karşıyım Esad ’ın kurtulmamız için özgürlüğümüzden edinmek, koskocoman bir bedel Tüm bunlardan önce eğer bir tanıdık olmayan ordu gelip ülkemizi işgal etseydi, gidip Esad için savaşır ve ölürdüm! Hür için verdiğimiz uzun mücadelenin hatırası hala taze

Öteki yana, Libya ’ya olduğu gibi bir yabancı müdahalenin neredeyse imkansız olduğunu düşünüyorum Haritaya bir bakın Nereden gelecekler? NATO, işgali (Irak ’ın batısındaki) Anbar eyaletinden başlatamaz Öteki yana Amerikan, İngiliz veya Fransız askerlerinin Golan ’da İsraillilerle kolkola görülmesi, her hakiki Suriyeli ’nin Esad ’ın yanında durmasına niçin olur

TÜRKİYE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR

Türkiye bu süreçte ne gibi bir rol oynayabilir? Muhalefetin ne gibi beklentileri var?

Baştan haritaya bakarsak Burada belirleyici rol oynayabilecek tek bir ülke var O da Türkiye Suriye ’ye askerlerini gönderse bile bombalarla değil, çiçeklerle karşılanır Ve bunu diğer hiç kimse yapamaz

Burada her iki kesim de Türkiye ’yi kilit ülke olarak görüyor Rejim içinde Türkiye ’yi ayrıca reform için bir model keza de gerçek bir arkadaş olarak gören bir kısım olduğunu oysa bu (reformcuların) gözünü İran ’a çevirmiş olan öteki grupla mücadele içerisinde olduğunu düşünüyorum acilen teftiş ikinci gruptaymış gibi görünüyor

Muhalefette tarafında ise bizler, Türkiye ’nin son birkaç 10 yıl içerisinde kaydettiği ekonomik ve siyasi ilerlemeyi model ve bir ilham kaynağı olarak görüyoruz Müslüman Kardeşlerin birçok üyesi, elde etmek isetdikleri şeyin modeli olarak AKP ’yi görüyorlar ve doğru almak icabında bu da karşi taraf kanattaki birçoğumuza yiğitlik veriyor Yani bir parti keza İslamcı hem de demokratik olabilir

SIKINTI EŞCİNSEL OLMAM YOK MUHALIF OLMAM

Suriye ’de eşcinsellik kanunsuz mı? Cinsel tercihinizden dolayı blogu yazmaya başladığınızdan bu yandan herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

Evet, bütün evlilik dışı cinsel ilişkiler gibi yasadışı Her ne değin lezbiyenlerin yargılanma oranı fazla lakin fazla eksik olsa da eşcinsel erkeklere yönelik artan bir şekilde daha çok baskınlar düzenleniyor Kendimce eşcinselliği zorlama aşağı tutan şey yasal düzenlemelerden çok sosyal baskılar Hala fazla muhafazakar bir toplumumuz Evlenmeden cinsel ilişki yaşama düşüncesi bile güzel karşılanmıyor Ancak burada da fazla sayıda, eşcinsel, lezbiyen ve biseksüel yaşıyor!

Blogumun eşcinsel kimliğiyle ilgili fazla ciddi zorluklar yaşamadım Başlıca zorluk, karşi taraf olmamdan kaynaklandı İslamcılardan fazla ciddi saldırılar almayı bekliyordum Ilginçtir böyle olmadı Hatta Müslüman Kardeşler hareketinin içinde yer alan bazı akrabalarım bana yiğitlik veren mesajlar gönderdiler Bence tüm bu sürecin en iyi noktası; komunistlerin ve İslamcıların, Kürtlerin ve Arapların, Hıristiyanlar ile Müslümanların ve Dürzilerin ve ayrıca eşcinseller ile homofobik şahısların tüm farklılıklarını, gösterme ayrılıklarını bir kenara bırakıp birlikte çalıştıklarını bakmak oldu Suriye halkının bir bütün olduğu ve tek bir arzusunun bulunduğu mesajı, hepimizin hafıza yapısını bitmiş şekillendirmeye başladı Yeni Suriye ’nin başlayacağı noktanın da burası olduğunu düşünüyorum

Kaynak:İrem KÖKER Özgürlük *