Emine Yengemin Poğaçaları Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurtanın beyazı içine sarısı üzerine
- 1 paket instant kuru maya
- 9 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
Emine Yengemin Poğaçaları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri derin bir kapta yoğuralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Fazla katı olmayacak formda yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan ve katı olmayan hamurumuzu uygunca yoğurduktan sonra kabımızın kapağını kapatıp, mayalanması için kenarı koyalım. En az 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu alıp fırın tepsimize form vererek dizelim. 20-25 dakika da tepside dinlendirelim.
- Son olarak üzerlerine yumurta sarısını sürelim, susam serpelim.
- Susam yada çörek otu ile süsleyip, evvelden ısıttığımız 180 derece fırınımızda pişirelim.
- Pişen poğaçalarımızı fırından çıkardıktan sonra üzerine örtü serelim ve soğumaya bırakalım. Poğaçalarımız servise hazır. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun .