bilgisayarci
FD Üye
En Basitinden Perdeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase pirinç
- Yarım kilo tavuk göğsü
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Badem
- Milföy hamuru
En Basitinden Perdeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bademleri suda bekletiyoruz .
- Tavuklarımızı haşlıyoruz, haşlanan tavukları didikleyip kenara alıyoruz .
- Yağımızı tencereye alıyoruz, pirinçimizi kızartıyoruz .
- Kızaran pirinçimize tuzumuzu maydanozumuzu ve yenibaharı ekliyoruz ,güzelce kızarttıktan sonra suyumuzu ekliyoruz .
- Haşladığınız tavuğun suyunuda kullanabilirsiniz .Daha lezzetli oluyor.
- Pilavı pişirmeye bırakıyoruz.
- Diğer yandan perdeli pilavımızı yapacağımız kabı margarinle yağılıyoruz.
- Suya bırakıp kabuklarını soyduğumuz bademleri zevkimize göre yerleştiriyoruz.
- Merdane yardımıyla açtığımız milföyleri kabımıza alıyoruz.
- Dinlendirdiğimiz pirinç pilavını içine döküyoruz .
- Kenarlardan sarkan hamurla her yerini kapatıyoruz .
- 180 derecede fırında alt üst pişince servise hazır afiyet olsun.