Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Basitinden Perdeli Pilav

En Basitinden Perdeli Pilav

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
en-basitinden-perdeli-pilav.jpg

En Basitinden Perdeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase pirinç
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
Üzeri için;
  • Badem
  • Milföy hamuru

En Basitinden Perdeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bademleri suda bekletiyoruz .
  2. Tavuklarımızı haşlıyoruz, haşlanan tavukları didikleyip kenara alıyoruz .
  3. Yağımızı tencereye alıyoruz, pirinçimizi kızartıyoruz .
  4. Kızaran pirinçimize tuzumuzu maydanozumuzu ve yenibaharı ekliyoruz ,güzelce kızarttıktan sonra suyumuzu ekliyoruz .
  5. Haşladığınız tavuğun suyunuda kullanabilirsiniz .Daha lezzetli oluyor.
  6. Pilavı pişirmeye bırakıyoruz.
  7. Diğer yandan perdeli pilavımızı yapacağımız kabı margarinle yağılıyoruz.
  8. Suya bırakıp kabuklarını soyduğumuz bademleri zevkimize göre yerleştiriyoruz.
  9. Merdane yardımıyla açtığımız milföyleri kabımıza alıyoruz.
  10. Dinlendirdiğimiz pirinç pilavını içine döküyoruz .
  11. Kenarlardan sarkan hamurla her yerini kapatıyoruz .
  12. 180 derecede fırında alt üst pişince servise hazır afiyet olsun.
En Basitinden Perdeli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt