Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Büyük İnsan Skeç

En Büyük İnsan Skeç
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
En büyük insan konulu skeç
en büyük insan tiyatro oyunu
öğretmenler günü en büyük insan skeci

HÜKÜMDAR : Vezir,bugün ülkemizin en büyük insanını seçecektikAdaylar belirlendi mi?

VEZİR : Evet HükümdarımKapıda adaylar içeriye alınmayı bekliyorlar

HÜKÜMDAR : bir bir girip kendilerini anlatsınlar bakalımEn yararlı,en büyük İnsan kimmiş karar verelim

VEZİR : Emredersiniz efendim Hemen birini içeriye alıyorum

MİMAR : Merhaba HükümdarımBen MimarımYüzlerce eserim varÜlkemizin her köşesinde bir şeyler yapı ettim

HÜKÜMDAR : Neler yaptın mesela?

MİMAR : Su taşkınlarını önlemek için barajlar yaptımAkarsuların üzerine dev köprüler kondurdumŞehirlere içme suyu taşıyan kanallar yaptımAyrıca hastaneler, hamam!ar,camiler, okullar yaptımBundan sonra da ülkeme bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğim

HÜKÜMDAR : GüzelYaptıkların gerçekte taktire bedel şeylerAma dur bakalımDiğerleri neler yapmış?

HEKIM : Hükümdarım, ben bir doktorumAlanımla ilgili ole her şeyi okuyup öğrendim Şimdi ise ülkemizin insanlarına kendimi adadım

HÜKÜMDAR : Neler yapıyorsun?

HEKIM : Allah Vergisi âmâ olanların gözlerini açabiliyorumFelçlileri,kötürümleri ayağa kaldırabiliyorumVeremden kansere bütün hastalıkların tedavisini yapabiliyorumÜstelik her gün şehir halkı şehir dolaşıp hastaların ayağına gidiyorumBundan daha sonra da hizmetlerim bu şekilde sürecek

HÜKÜMDAR : BravoÜlkemde senin gibi fedakarlar olduğu için mutluyumBakalım diğerleri neler yapmış?

MÜHENDİS : Hükümdarım,ben bir mühendisimÜlkemi teknoloji bakımından yükseltmeye çalışıyorum

HÜKÜMDAR : Sen neler yapıyorsun?

MÜHENDİS : İnsanların işlerini kolaylaştıracak meslek makineleri buluş ediyorumEskiden 100 kişinin yaptığı işi bu makinelerle bundan böyle bir birey yapabiliyor Irk bu teknolojik imkanlarla daha rahat yaşıyorlarİşlerine daha basit gidiyor,daha basit şekilde haberleşiyorlarİnşallah yeni yeni icatlarımla tekrar ülkeme hizmet edeceğim

HÜKÜMDAR : Çok güzelÜlkemizin senin gibi insanlara ihtiyacı varBakalım diğerleri ne yapmış?

VALİ : Hükümdarım,ben bir valiyim

HÜKÜMDAR : Anlat bakalım sayın Vali,sen neler yaptın?

VALİ : Efendim,gece gündüz demeden ülkemin sorunlarıyla uğraştım İşsizlere iş,evsizlere ev,dertlilere tedavi dağıttımKarmaşaya son verip şehrimde huzuru başat kıldımBu ülkeye hizmet eden herkesin işini kolaylaştırdımBundan sonra da bu şekilde ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim

HÜKÜMDAR : Aferin,çok güzelYönetici dediğin öyle olmalıBakalım diğer kim kalmış

ÖĞRETMEN : Şu yaşlı halimden olsa lüzum siz de dahil hiç biriniz beni tanımadınız

HÜKÜMDAR : Daha önce karşılaşmış mıydık?

HOCA : Evet karşılaşmıştık

HÜKÜMDAR : Kimsin sen?

HOCA : Ben şu gördüğün mimarın, doktorun, mühendisin valinin ve sizin yani bu ülkenin hükümdarının öğretmeyimBu yüzden yaptığınız her şeyi sizi yetiştirmiş olmamdan nedeniyle sizin kadar ben de yapmış sayılıyorumBilmem anlatabildim mi?

MİMAR : Hocam,siz ha?

DOKTOR : Hocam, kusurumuzu bağışlayın,bir lahza tanıyamadık

MÜHENDİS : Affedin hocam

VALİ : Evet,aradan çok zaman geçti,tanıyamadık

HÜKÜMDAR : Evet arkadaşlarHocamızın sözlerini duydunuzBizler onun eseriyizDolasıyla yaptıklarımız da onun eseridir Bu yüzden ülkemizin en büyük insanı olarak *