Geçtiğimiz yıl taksicilerle ilgili Beyaz Masa'ya 179 bin şikayet başvurusu yapıldı. Taksicilerle ilgili yapılan şikayetler arasında en çok, 'para üstü vermeme', 'yolcu seçme' ve 'ters yanıt verme' var.
İstanbul’da günde 1.5 milyon insanın kullandığı taksilerle ilgili şikâyetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin ALO 153’e yapılıyor.
Milliyet'ten Cihat Aslan'ın haberine nazaran, geçtiğimiz yıl bu velev, taksicilerle sorun yaşayan 179 bin 177 vatandaş şikâyette bulundu.
Günlük 490 şikâyete mevzu olan sarı taksiler, en çok kısa ara diye yolcu almadıkları için şikayet ediliyor.
'Para üstünü 'Bozuk kalmadı' diyerek vermiyor.'
Bakırköy sahilde gece geç saatlerde kendisini yolda bırakan taksiciden şikâyetçi olan bir gayrı vatandaş ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “16 Haziran 2019’da saat 22.25’te sahilde taksi bekliyordum. 34** plakalı taksi ‘Nereye’ diye sordu. Bende Şirinevler’e gideceğimi söyledim. Gaza basıp devam etti. Daha evvel hiç bu türlü bir terbiyesizlik görmedim. Bunun takipçisi olacağım.”
‘Dört taksiciden biri sopa ya da bıçak taşıyor.’
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.