nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
En Yardımsever Vitaminler
B6 VİTAMİNİ
Damarlara hasar veren 'homocysteine' isimli kimyasalın seviyesini düşürür
Dozu: 3150 yaş: günde 1,3 mg 51+: Günde 1,51,7 mg
B12 VİTAMİNİ
Sinir hücrelerini korur Hafızayı güçlendirir Dozu: 31+: günde 2,4 mg Kaynak Et ve süt gibi hayvansal ürünler, güçlendirilmiş tahıllarda bulunur
C VİTAMİNİ
Katarakt ile meme ve mide gibi bir takım kanser türlerine yakalanma riskini azaltır Dozu: 31+: 7590 mg
Turunçgiller, brokoli, dolmalık biber, lahana, çilek gibi besinlerde bulunur
FOLİK ASİT
Hamilelikte alınırsa doğumdan gelen kusurları önler, kolon kanseri ve Alzheimer'a karşısında koruyucudur Dozu: 31+: Günde 400 mcg Hamilelerde: 600 mcg Ekmek, makarna ve kahvaltılık gevrekler, baklagiller, ıspanak, brokoli ve portakal suyu gibi besinlerde bulunur
A VİTAMİNİ
Görme yeteneğini korur, katarakt riskini azaltır Oysa fazlası kemiklere hasar verebilir Dozu: 31+: erkeklerde 3000 IU (milletlerarası birim), kadınlarda 2333 IU Havuç, tatlı patates ve mango A Vitamini varlıklı olan gıdalardır
D VİTAMİNİ
Kalsiyumla birlikte alındığında kemik kırılmasına aleyhinde korur Yüksek dozda alındığında sütun, meme ve yumurtalık kanserini önlemeye yardımcı olur
Dozu: 3150 yaş: günde 200 IU 5170 yaş: 400 IU Süt ve tahıl, balık ve margarin
E VİTAMİNİ
Hücrelere zarar veren molekülleri etkisiz ülkü getirir Prostat kanserine ve Alzheimer'a karşı korur Dozu: 31+: Doğal kaynaklardan 22 IU ya da 33 IU sentetik E vitamini
bulunduğu besinler; Yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler, nebati yağlar ile tahıllar
MAGNEZYUM
Kalbi korur ve kan basıncını düşürür Dozu: 31+: Erkeklerde 420 mg, kadınlarda 320 mg
Bulunduğu besinler; Yeşil yapraklı sebzeler, fıstık, ceviz, tam tahıllardan yapılan spagetti, tahıllar ve baklagiller
DEMİR
Kandaki oksijen akışını sağlar Vejetaryenlerin ekstra demire ihtiyacı olabilir Dozu: 3150 yaş: Erkeklerde günde 8 mg, kadınlarda 18 mg Et, tahıllar, yumurta, kabak çekirdeği, kepek ve ıspanak gibi besinlerde bulunur *
B6 VİTAMİNİ
Damarlara hasar veren 'homocysteine' isimli kimyasalın seviyesini düşürür
Dozu: 3150 yaş: günde 1,3 mg 51+: Günde 1,51,7 mg
B12 VİTAMİNİ
Sinir hücrelerini korur Hafızayı güçlendirir Dozu: 31+: günde 2,4 mg Kaynak Et ve süt gibi hayvansal ürünler, güçlendirilmiş tahıllarda bulunur
C VİTAMİNİ
Katarakt ile meme ve mide gibi bir takım kanser türlerine yakalanma riskini azaltır Dozu: 31+: 7590 mg
Turunçgiller, brokoli, dolmalık biber, lahana, çilek gibi besinlerde bulunur
FOLİK ASİT
Hamilelikte alınırsa doğumdan gelen kusurları önler, kolon kanseri ve Alzheimer'a karşısında koruyucudur Dozu: 31+: Günde 400 mcg Hamilelerde: 600 mcg Ekmek, makarna ve kahvaltılık gevrekler, baklagiller, ıspanak, brokoli ve portakal suyu gibi besinlerde bulunur
A VİTAMİNİ
Görme yeteneğini korur, katarakt riskini azaltır Oysa fazlası kemiklere hasar verebilir Dozu: 31+: erkeklerde 3000 IU (milletlerarası birim), kadınlarda 2333 IU Havuç, tatlı patates ve mango A Vitamini varlıklı olan gıdalardır
D VİTAMİNİ
Kalsiyumla birlikte alındığında kemik kırılmasına aleyhinde korur Yüksek dozda alındığında sütun, meme ve yumurtalık kanserini önlemeye yardımcı olur
Dozu: 3150 yaş: günde 200 IU 5170 yaş: 400 IU Süt ve tahıl, balık ve margarin
E VİTAMİNİ
Hücrelere zarar veren molekülleri etkisiz ülkü getirir Prostat kanserine ve Alzheimer'a karşı korur Dozu: 31+: Doğal kaynaklardan 22 IU ya da 33 IU sentetik E vitamini
bulunduğu besinler; Yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler, nebati yağlar ile tahıllar
MAGNEZYUM
Kalbi korur ve kan basıncını düşürür Dozu: 31+: Erkeklerde 420 mg, kadınlarda 320 mg
Bulunduğu besinler; Yeşil yapraklı sebzeler, fıstık, ceviz, tam tahıllardan yapılan spagetti, tahıllar ve baklagiller
DEMİR
Kandaki oksijen akışını sağlar Vejetaryenlerin ekstra demire ihtiyacı olabilir Dozu: 3150 yaş: Erkeklerde günde 8 mg, kadınlarda 18 mg Et, tahıllar, yumurta, kabak çekirdeği, kepek ve ıspanak gibi besinlerde bulunur *