En İdeal Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un(kontrollü yumuşak bir hamur olacak)
- Peynir
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
En İdeal Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için olan malzemelerimizden un hariç diğerlerini yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanması için bir örtüye sarıp kenara alıyoruz. Yaklaşık yarım saat kırk beş dakika içerisinde kocaman kabaran hamurumuzdan bezeler yapıp küçük yuvarlaklar açıyoruz.
- Arasına peynir koyup sarma sarar gibi sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Üzerine bir bez örtüp on dakika kadar tepsi mayası yapıyoruz.
- Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
- 180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz bu yumuşacık olan poğaça tarifimi mutlaka denemelisiniz. ????Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.