Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En İlginç Sağlık Projeleri

En İlginç Sağlık Projeleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
2010 Yılının En Acayip Sağlık Durumu Projeleri

Türkiye genelinde ''Fikrine Sıhhatadlı proje yarışmasında toplam 92 proje yarıştı Bu projelerden 10 adam başına ön elemeyi geçti ve finale kaldı
Acıbadem Maslak Hastanesi'nde düzenlenen ödül töreninde, birincil 3'e giren proje sahiplerine ödülleri verildi

2010 eğitim ve öğretim yılı dahilinde düzenlenen ve Afiyet Bilimlerialanında en becerikli projelerin seçildiği Fikrine Sağlık Durumuyarışmasında; birinci 5 bin TL, ikinci 3 bin 500 TL ve üçüncü de bin 500 TL ile ödüllendirildi Hem yarışmada birinci olan proje sahibi, ÖSS sonucunda Acıbadem Üniversitesi'ne girmeye adalet kazandığı takdirde, yüzde 50'li burslu okuma şansına sahip olabilecek

ILK 3'E GİREN PROJELER
1 proje: Şeker hastalarına yönelik optik yöntemle glikoz tayini sisteminin geliştirilmesi
2 proje: Melia azedarach (tespih ağacı) meyvelerinden dezenfektan organik sabun eldesi
3 proje: Sıhhat peşine düşüp takip sistemi

HER YIL DÜZENLENECEK
Acıbadem Üniversitesi, ülkemizde sağlık durumu bilimleri alanında lider olan üniversitelerden birisi olmayı hedefliyor Sağlık Bilimlerine ve teknolojilerine ilginin orta öğretim kurumlarından başlayarak bilinçli bir şekilde arttırılmasını, araştırma alışkanlığının kazandırılarak desteklenmesini ve afiyet bilimleri alanında yükseköğretim görmek isteyen adayları vakıf üniversitesi anlayışıyla geniş burs olanakları vererek ülkemize kazandırmayı amaçlıyor

Bu amaca hizmet etmek üzere geliştirilen projelerden biri olan Fikrine Sağlık Liselerarası Afiyet Bilimleri Proje Yarışması her yıl geleneksel olarak yapılacak Fikrine Sağlık Durumuyarışmasının bir sonraki başvuruları ve katılma koşulları Acıbadem üniversitesi'nin WEB sayfasında duyurulacağı gibi, okullara gönderilecek olan afişlerde de belirtilecek

YÜZDE YÜZ BAŞARI BURSU
Bu sene ilki düzenlenen Fikrine Sağlık Proje Yarışmasına katılımın fazla yüksek olması ve gönderilen projelerin niteliği 20102019 eğitim ve öğretim yılında Kerem Aydınlar Vakfı kadar yüksek galibiyet bursuve takviye burslarınınihdas edilmesini de beraberinde getirdi

ÖSS'de başarılı olan, MF3 puan türüne tarafından birincil 6 bin içerisinde kalan ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih eden adaylara yüzde 100 yüksek galibiyet bursu verilecek ÖSS'de başarılı olan ve MF3 puan türüne tarafından birincil 12 bin içersinde kalan ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesini seçim eden adaylara da yüzde 50 destek bursu verilecek Bu burslar eğitim ve öğretim süresi her tarafında geçerli olacak

GENÇLERİ, SAĞLIK VE BİLİM KONUSUNDA MERAKLANDIRMAK
Yarışmanın ödül töreninde konuşan Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Nurdan Tözün bilimi en büyük zorlama olarak kabul ettiklerini belirterek, Gençlerin bilimle kucaklaşıp ülkeyi daha iyi yerlere götüreceklerine inanıyoruz Amacımız bilimi teşvik etmek, merak kaldırmak, araştırma bilincini yaratmak ve evreni tanımayı bir gaye olarak görmelerini gençlerimize aşılamaktı Yarışmamıza gönderilen 100'ün üzerindeki projenin içinden 92 proje seçildi, 10'u finale kaldı Bu 10 projenin içinden de dereceye giren 3'ü titizlikle seçildi Dereceye girenleri belirlerken oldukça ter döktük Gençleri daha büyük başarılara koşmaları için sevgi ile kucaklıyoruzdiye konuştu
Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof Dr Necmettin Pamir ise Acıbadem Üniversitesi'nin 180 öğretim üyesinin genç, iyi derecede İngilizce bilen ve bilimsel yayın oranı yüksek olan akademik kadrolardan seçilerek oluşturulduğunu bir kısmının da yurt dışından geldiğini söyledi

Daha açılalı bir yıl olmasına rağmen kütüphanelerindeki kitap sayısının 11000'e ulaştığını 395 olan kontenjan sayısının adamakıllı dolduğunu belirten Prof Dr Pamir şöyle konuştu:

YÖK'ten TUS iznimiz çıktı, toplam 9 anabilim dalına 11 öğrenci gelecek, yüksek lisans içinde iznimizi aldık Bu yarışma bizim için bir sosyal mesuliyet projesidir Ülkemiz potansiyeli yüksek bir ülkedir ve muhteşem kabiliyetli gençlere sahiptir Projemizle gençlerde afiyet ve bilimle ilgili merak uyandırabildiysek ne mutlu bize!*

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt