Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay çoban kavurma nasıl yapılır? Lokum gibi çoban kavurmanın püf noktaları

En kolay çoban kavurma nasıl yapılır? Lokum gibi çoban kavurmanın püf noktaları
0
50

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
en_kolay_coban_kavurma_nasil_yapilir_coban_kavurmanin_puf_noktalari_1624265636_1599.jpg

Çoban kavurma, yapımı kolay, protein açısından oldukça zengin ve bir o kadar da sevilen bir lezzet... Bol sebzeyle hazırlanan çoban kavurma tarifi, özellikle pilavın yanına pek bir yakışır. Pratik, doyurucu ve son derece sağlıklı olan çoban kavurma tarifi yapımında lezzetini artırmak için et suyu da kullanabilirsiniz. İşte çoban kavurma tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan çoban kavurma, sac kavurma olarak da bilinir. Hem yapılış kolay hem de lezzeti son derece yerindedir. Çoban kavurma tarifinin olmazsa olmazı ise arpacık soğandır. Çoban kavurma nasıl yapılır diyenler için çoban kavurma tarifi geliyor. Genellikle pilav ile birlikte sunulan çoban kavurmanın yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. İçerisinde dolmalık biber ve sebzelere yer verilir. Ortalama 30-35 dakika da hazırlanan sac kavurma, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre patatesli ve mantarlı çeşitleri de mevcuttur. Hazırsanız, nefis çoban kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

ÇORBAN KAVURMA TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram parça kuzu eti
10 adet arpacık soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Toz biber
Kekik

u4wUJ_1624265677_148.jpg

YAPILIŞI

Sıvı yağı ve tereyağını tencerede eritin. Kuzu etlerini yağ ısınınca içine atın ve birkaç dakika sonra karıştırarak kavurmaya başlayın.

Etlerin rengi tamamen dönünce soyduğunuz arpacık soğanları da tencereye alın.

Birkaç dakika kavurduktan sonra iri iri doğradığınız biberleri, yemeklik doğradığınız sarımsakları da katıp kavurmaya devam edin.

10 dakika sonra kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri de kavurmaya ekleyin.

Yaklaşık 15 dakika kavurduktan sonra tuzu ve baharatları ekleyin.

Tüm malzemeler güzelce pişince ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Çoban kavurma malzemeleri 800 gr iri parçalı kuzu eti 18arpacık soğan 6 diş sarımsak 1 yeşil dolmalık biber 1 kırmızı dolmalık biber 3 domates 2 dal taze kekik 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber Kırmızı tozbiber Soğanları soyun Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Pratik ve kolay bir şekilde Çoban Kavurma için tarif MALZEMELER 1 kg kuşbaşı kuzu eti 3 adet soğan 1 tatlı kaşığı kekik 3 adet çarliston biber 1 çay kaşığı karabiber 2 diş sarmısak ½ çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 600 gram kuzu kuşbaşı et1 adet soğan4-5 diş sarımsak2 yeşilbiber1 kırmızıbiber2 domatesTuzKarabiberToz kırmızıbiberKimyonKekik Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye alınan et, suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Kuzu eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo kuzu kuşbaşı1 adet soğan3 diş sarımsak2 yemek kaşığı salça3 adet sivri biber2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz3 su bardağı su Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kuzu kuşbaşı etimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 500 gram küçük doğranmış kuzu kuşbaşı1 büyük soğan5 diş sarımsak2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber½ çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pulbiber Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,498Konular
982,064Mesajlar
30,052Kullanıcılar
Generall0122Son üye
Üst Alt