En Kolay El Açması Börek Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- 1 demet ıspanak
- Yarım demet taze soğan
- 1 çay bardağı süt kaymağı
- 1 su bardağı lor peyniri
- 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
En Kolay El Açması Börek Tanımı Yapılışı
- Evvel un tuz ve su ile sert bir hamur yoğurup en az bir saat dinlendirelim .
- Daha sonra yirmi eşit kesime ayırıp bezeler yapalım.
- İç harç için yeşillikleri ince ince kıyıp başka gereçler ile karıştıralım.
- Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katın ortasını yağlayalım.
- On on iki tabağa böldüğümüz açılmış yağlanmış bezeleri buzdolabında 20 dk kadar daha bekletin.
- Birinci on bezeyi dolaptan çıkarıp tepsi büyüklüğünde açalım fırın tepsisine yayalım .
- İç harcı içine döşeyip öteki on bezeyi de açarak harcın üzerine kapatalım ,en üste de yağ sürüp dilimleyelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.