Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay erik reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında erik reçeli tarifi

En kolay erik reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında erik reçeli tarifi
0
46

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_erik_receli_nasil_yapilir_tam_kivaminda_erik_receli_tarifi_1624868462_586.jpg

Evde yenilmeyen ve artan mürdüm erikleri değerlendirmek için yapılabilecek, aynı zamanda yalnızca artık erikler ile değil özellikle reçel yapmak için de satın alarak mürdüm erik reçeli tarifi deneyebilirsiniz. Tam kıvamında kırmızı erik reçeli tarifi yazımızda.

Gülgiller ailesinden olan mürdüm eriğinin ana vatanı Anadolu topraklarıdır. 20. yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmaya başlayan bu meyve, özellikle İsviçre ve Fransa'da kurutularak tüketilir. Daha çok taze meyve olarak tüketilen ve Türkiye'nin hemen her bölgesinde yetiştirilen erik; marmelat, reçel, pekmez, şurup, hoşaf, komposto yapımında kullanıldığı gibi kurutularak da saklanıyor. Erik özellikle de mürdüm erik, yaz mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken sağlık ve lezzet deposu meyvelerden bir tanesidir. Kış aylarında da bu meyvenin lezzetini almak isterseniz yapılabilecek en lezzetli yöntemlerden bir tanesidir erik reçelidir. Bir gün öncesinden erikleri şekere yatırarak yapılacak olan bu reçel, kahvaltı sofralarına lezzet katacaktır.

5adRG_1624868528_5031.jpg

ERİK REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram erik
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu

w8NOQ_1624868498_3135.JPG

YAPILIŞI

Saplarını ayıkladığınız erikleri bol suyla yıkayın.

Erikleri bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Reçeli kaynatacağınız tencereye aldığınız eriklerin üzerine şekeri her tarafını kaplayacak şekilde yayın.

Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

JIunS_1624868559_5607.jpg

Ertesi gün reçel tenceresini orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynayan reçelin altını kısıp ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Koyulaşan reçele limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın.

Soğumasını beklediğiniz reçeli kavanozlara bölüştürün.

Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters vaziyette karanlık bir yerde saklayın.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Evde yenilmeyen ve artan mürdüm erikleri değerlendirmek için yapılabilecek, aynı zamanda yalnızca artık erikler ile değil özellikle reçel yapmak için de satın alarak mürdüm erik reçeli tarifi deneyebilirsiniz. Tam kıvamında kırmızı erik reçeli tarifi yazımızda. Gülgiller ailesinden olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
GEREÇLER 1 kg mürdüm eriği 1 kg toz şeker 4 adet karanfil 1/2 limonun suyu Yarım çay kaşığı limon tuzu 1 yemek kaşığı su HAZIRLANIŞI Erikleri yıkayıp evvel ikiye sonra da dörde kesin. Kestiğiniz erikleri tencereye dizin. Üzerine şeker ilave edip 1 gece bekletin. Erikler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Erik Reçeli Tarifi Malzemeler, 1 kilo mürdüm eriği 1 kilo toz şeker Yarım limonun suyu Hazırlanışı, Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın Reçeli pişireceğiniz tencereye; bir kat erik bir kat toz şeker şeklinde koyun Erikler suyunu salana kadar yaklaşık 4 saat bekletin Tencereyi ocağın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Mürdüm Erik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *10 kg mürdüm eriği *2 kg toz şeker *2 su bardağı su *1 adet limon Mürdüm Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Merhaba, En sevdiğim reçel tarifimi sizin ile paylaşmak istedim az şekerli ve meyve tadını alıyorsunuz Çok kolay ve tam ölçü olduğundan hiç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Mürdüm eriği hem lezzeti hem de faydalarıyla damaklarda iz bırakıyor. Vücudun demir emilimine yardımcı olan C vitamini açısından zengin ve iyi bir A vitamini, B2 vitamini ve potasyum kaynağı olan mürdüm eriğinden şifalı bir erik kompostosu nasıl yapılır sorusunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,471Konular
981,205Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt