Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay fırında sıcak helva nasıl yapılır? 3 dakikada sıcak helva tarifi

En kolay fırında sıcak helva nasıl yapılır? 3 dakikada sıcak helva tarifi
0
27

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_firinda_sicak_helva_nasil_yapilir_3_dakikada_sicak_helva_tarifi_1600938473_1412.jpg

Sonbahar ve kış mevsiminde balık sofraların vazgeçilmezidir. Balığın yanına yakışan muhteşem bir tatlı hazırlamak isterseniz de sıcak helva pişirebilirsiniz. Evde en kolay sıcak helva tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kıvamıyla damakları şenliğe dönüştürecek muhteşem fırında sıcak helva tarifi yazımızda.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Yoğun tadıyla ve lezzetiyle karşınıza çıkan fırında sıcak helva balıktan sonra servis edilmesiyle meşhurdur. Bu yüzden helvayı kış tatlıları arasında sayabiliriz. Tahinli helvanın fırınlanması fikri daha ilk duyuşta akıl çelmeye yetiyor. Fırınlanmış sıcak tahin helvası özellikle balık yemeklerinin ardından sofralarınıza çok yakışacak. Klasik tahin helvasından daha akışkan bir kıvamı olan bu tatlının yapılışı da çok kolay. İçine ekleyeceğiniz sütle de lezzeti katlanan fırınlanmış tahin helvasını mutlaka deneyin.  Genellikle kiremit güveçte, üzeri fındık, fıstık ve dondurma ile süslenerek hazırlanıyor. Siz de evinizde basit yöntemlerle fırında sıcak helva yapabilirsiniz. Ayten Şef fırında sıcak helva tarifini yasemin.com takipçilerine özel hazırladı...



FIRINDA SICAK HELVA TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram sade tahin helva
1 bardak süt 
1 limonun suyu 
Dövülmüş ceviz içi

LjeST_1600937443_8526.jpg

YAPILIŞI

Tahin helvası bıçakla iri parçalara ayrılır.

Jk2Rw_1600937485_9336.jpg

Yarım bardak süt eklenerek patates ezeceği veya çatalla ezilir.

zWiPi_1600937590_069.jpg

Karışım yumuşayınca sütün kalan yarısı eklenerek ezmeye devam edilir.

C8Urj_1600937660_394.jpg

1 limonun suyu sıkılıp eklenerek kaşıkla karıştırılır.

fMzzQ_1600937730_8757.jpg

Fırın kaplarına boşaltılıp üzerine dövülmüş ceviz serpilir.

b1mPO_1600937770_9105.jpg

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirilir.

tCQWT_1600937870_9136.jpg

Afiyet olsun...

 

Similar threads

Eski zamanlardan günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Herkesin son yıllarda merak ettiği sorulardan biri olan 'balıktan sonra neden tahin helvası yenir?' cevabını uzmanlara sorduk. Herkesi bilgilendirecek ve tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Eski zamanlardan günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Herkesin son yıllarda merak ettiği sorulardan biri olan 'balıktan sonra neden tahin helvası yenir?' cevabını uzmanlara sorduk. Herkesi bilgilendirecek ve tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Eski vakitlerden günümüze kadar gelen balıktan sonra tahin helvası tüketilmesinin aslında vücuda birçok yararı olduğunu biliyor musunuz? Herkesin son yıllarda merak ettiği sorulardan biri olan 'balıktan sonra neden tahin helvası yenir?' karşılığını bilirkişilere sorduk. Herkesi bilgilendirecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Basma helvası un, şeker ve cevizle hazırlanan bu helvanın en büyük farkı lezzetini zeytinyağı ile tamamlıyor olması. Soğuk olarak servis edilen bu helva gönüllerinizi fethedecek. En pratik basma helvasının tarifini ve basma helvasının püf noktalarını yazımızın detaylarında bulabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Balık Menülerinin Sonrası En Yakışan Sıcak Helva Tanımı İçin Materyaller 150 gram sade tahin helvası2-3 damla limon suyuYarım kahve fincanı süt Balık Menülerinin Sonrası En Yakışan Sıcak Helva Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm gereçleri blenderden geçirelim. Fırın kaplarına hisse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt