Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay Fokaça ekmeği nasıl yapılır? Fokaça ekmeğinin püf noktaları

En kolay Fokaça ekmeği nasıl yapılır? Fokaça ekmeğinin püf noktaları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pratik_fokaca_ekmegi_nasil_yapilir_1610887995_7906.jpg

Dünya mutfağının meşhur tarifleri arasında yer alan Fokaça ekmeği, enfes sebzeler ve biberiyenin mis gibi koktuğu üstelik sıcak sıcak servis edebileceğiniz muhteşem bir tarif. İtalyanların hem kahvaltı da hem de tüm yemeklerinin yanında tükettiği bu ekmeğin yapımı da çok basit. İşte Fokaça ekmeği denilen İtalyan ekmeğinin tarifi...

Zeytinyağı, kekik, biberiye, kurutulmuş domates ve siyah zeytin parçaları ile buluşan incecik ekmek hamurunun tadı damağında kalacak. Çocukların beslenme çantalarına da ekleyebileceğiniz Fokaça ekmeği hem doyurucu hem de pratik. İtalyanların her öğün tükettiği bu ekmeği evde kolayca yapmak istiyorsanız mutlaka sizler için hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz. 

PRATİK FOKAÇA EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Hamur için;

4 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı sarımsak tozu
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su

Üzeri için;

4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri

İstenilen miktarlarda;

zeytin
biber
kiraz domates
peynir

Teph0_1545118215_1501.jpg

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırın ve mayalanması için 30 dakika kadar bekletin. Ardından tezgahın üzerini hafif unlayarak, hamuru 5 dakika kadar lastik kıvamına gelene kadar yoğurun.

Mayalanan hamuru 2 eş parçaya bölün. Bezeler haline getirerek 2-3 cm kalınlığında dörtgen şeklinde açın.

Yağlanmış kare fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine parmesan peyniri ve zeytinyağını sürdükten sonra sebzeleri koyun.

Bu şekilde 30 dakika daha beklettikten sonra önceden ısıtmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Pişen ekmeklerin üzerine taze biberiye ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *4 su bardağı un, elenmiş *2 çay kaşığı tuz *2 çay kaşığı şeker *2 çay kaşığı sarımsak tozu *2 çay kaşığı kekik *2 çay kaşığı fesleğen *12 çay kaşığı karabiber *2 yemek kaşığı kuru maya *2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Mutfağınıza Akdeniz esintisi getirecek kekikli ve zeytinyağlı bir hamur işi focaccia isterseniz çay saatlerinin yanında isterseniz kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacak. Kelime olarak poğaçayla aynı kökenden gelen İtalyan mutfağına ait bu lezzeti tek başına bir öğün olarak da tüketebilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 paket kuru mayaÇeyrek çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Üzeri için: Çeyrek çay bardağı zeytinyağ1 çay kaşığı kimyonPulbiber yahut fesleğen (Baharat kullanabilirsiniz ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Foccacia (Fokaça) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1 çorba kaşığı toz maya1 çorba kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Üzeri için; 5-6 adet kiraz domates1 paket mozzarella ya da istediğiniz bir peynirTaze biberiye yahut fesleğenTuzZeytin yağı Foccacia (Fokaça) Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Fokaçyo Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler Ekmek hamuru için; *2 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un *1 su bardağı sıcak su *1 paket yaş maya *1 yemek kaşığı zeytinyağı *1 yemek kaşığı tuz *1 yemek kaşığı şeker Üzeri için: *Taze biberiye *Kuru domates *Kekik *1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
247
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt