Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay lavaş ekmeği nasıl yapılır? Evde lavaş ekmeği yapmanın püf noktaları

En kolay lavaş ekmeği nasıl yapılır? Evde lavaş ekmeği yapmanın püf noktaları
0
44

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
en_kolay_lavas_ekmegi_nasil_yapilir_evde_lavas_ekmegi_yapmanin_puf_noktalari_1601981061_2968.jpg

Lavaş ekmeği, evde kendi ekmeğini yapmak isteyenler için en lezzetli alternatiflerden biridir. Sadece un, tuz ve su ile hazırlanan lavaş ekmeğinin sıcak haldeyken tadına doyum olmuyor. Eğer siz de denemek isterseniz, mutlaka tarifimizi denemelisiniz.

Geçmişten günümüze uzanan bir gelenek olan ve Erzincan’da dağ köylerinde halen kullanılan tandırlar birbirinden güzel lezzetlerin pişirilmesinde kullanılıyor. Anadolu’da yüzyıllardır kullanıldığı bilinen tandırlarda, kadınlar tarafından geceden mayalanıp sabahın erken saatlerinde hazırlanan hamurlarla Türk kültüründe geniş yer tutan lavaş pişiriliyor. Her ailenin tüketimine göre üretilen lavaşlar, "çırpım" adı verilen desteler haline getirilip stoklanarak 10 gün boyunca tüketiliyor. Kadınlar lavaş üreterek hem UNESCO’nun somut olmayan kültür mirası listesine alınan lavaşı yaşatıyor hem de ekmek ihtiyacını karşılıyor. 

1p6QK_1601981211_8021.jpeg

Erzincan merkezde bir fırında çalışan 3 kadın ekmeklerini tandırdan kazanıyor. Fırında çalışarak ailelerinin geçimini sağlayan kadınlar, "Fırında çalışmak dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil. Sabah saat 05.00’te geliyoruz. Tandırımızı yakıyoruz. Daha sonra gün boyu tandırda lavaş yapıyoruz. Yaptığımız lavaşlar dışarıya satılıyor” dedi.Lavaş ekmeğini evde kendi ellerinizle de çok kolay bir şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte tarifi:

 

rdima_1601981143_4683.jpg

LAVAŞ EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 mililitre ılık su
6,5 su bardağı un
Zeytinyağı
Tuz

pPsNn_1601981110_96.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kaseye su, zeytinyağı ve tuzu alın.

Üzerine 3 su bardağı unu ilave edip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.

Daha sonra kalan unu da yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan orta büyüklükte bezeler alıp ve bir oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın.

Tavayı ocağa alıp orta ateşte ısıtın.

Ekmeğinizi tavaya koyun ve göz göz olunca diğer tarafını çevirin.

Kurumaması için çok fazla pişirmemeye dikkat edin.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Nefis ve pratik tortilla ekmeği (taco ekmeği) bir çok yemekle beraber tüketilebilir. Lavaş ekmeğine benzeyen bir ekmek türü olan tortilla quesadilla ve fajita gibi yemeklerde de kullanılıyor. Sizler de bu lezzeti denemek istiyorsanız tortilla tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, tortilla nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Kolay Mayalamadan Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır Balon Bazlama (Videolu) İçin Materyaller 4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı su ek ettim denetim ek edelim unun markasına nazaran değişkenlik gösterebilir Kolay Mayalamadan Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır Balon Bazlama (Videolu) Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. O bölgelerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Karadeniz'in en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğini kendiniz yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. O bölgelerde sık sık pişirilen mısır ekmeği kendi elleriyle dikip biçtikleri mısırların unlarından yapıldığında daha bir enfes oluyor. Yanında soğuk bir ayran ya da yoğurtla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Erzurum’un Oltu ve Tortum bölgelerinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilen et şişe geçirilir ve yatay bir şekilde pişirilir. Peki, evde cağ kebabı nasıl yapılır? Malzemelerinizi hazır ettiyseniz, cağ kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz. Ülkemizin en sevilen kebap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt