Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay mıhlama(kuymak) nasıl yapılır? Karadeniz'in uzayan mıhlama yapmanın püf noktaları

En kolay mıhlama(kuymak) nasıl yapılır? Karadeniz'in uzayan mıhlama yapmanın püf noktaları

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
en_kolay_mihlama_nasil_yapilir_karadenizin_uzayan_mihlama_yapmanin_puf_noktalari_1600769634_3357.jpg

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinin başında gelen mıhlama yörelere göre ismi ve yapılışı da değişiyor. Bir diğer ismi ile kuymak olan mıhlama, nefis Trabzon peynirinin tel tel uzamasıyla, kahvaltılara renk katıyor. Birkaç temel malzemeyle kısa sürede yapabileceğiniz pratik mıhlama tarifimiz bugünkü yazımızda.

Ülkemizin neredeyse her bölgesinde keyifle yenilen bir yemek olan mıhlama(kuymak) aslen Trabzon'da ortaya çıkmıştır. Daha çok kahvaltılarda tercih edilen mıhlama, kullanıldığı malzemeler nedeniyle doyurucudur.  Karadeniz'in nefis havası ve yemyeşil örtüsünün manzarası eşliğinde çekilmiş mıhlama fotoğrafları herkesi kendine çekmeyi başarmıştır. Mıhlama, bilinen diğer adıyla kuymak, Samsun’dan Artvin’e kadar olan Karadeniz illerinde çok popüler yemektir. Yapılan yerine göre bazı değişiklikler gösterebilir. Artvin usulü, Trabzon usulü, Rize usulü ve Iğdır usulü olarak farklı mıhlama tarifi vardır. Ama hepsinde kullanılan malzemeler aynıdır. Mıhlama; mısır unu, tereyağı, peynir üçlemesi ile yapılır. Mıhlamanın ana malzemesinden peynir, Kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri ile yapılabilir. Sizler de aynı fotoğraflarda görülen nefis ve lezzetli mıhlamayı, haberimizdeki pratik mıhlama tarifi ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

kyTwz_1600769698_18.jpg

MIHLAMA TARİFİ:

MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
300 gram Trabzon peyniri

o7yPR_1600769672_6463.jpg

YAPILIŞI

Tereyağını kısık ateşte eritin.

Üzerine yavaşça mısır unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.

Mısır unu renklenince suyu ekleyin.

Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel Trabzon peyniri ekleyin.

Mıhlamayı arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Tereyağı üzerine çıktığında ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinin başında gelen mıhlama yörelere göre ismi ve yapılışı da değişiyor. Bir diğer ismi ile kuymak olan mıhlama, nefis Trabzon peynirinin tel tel uzamasıyla, kahvaltılara renk katıyor. Birkaç temel malzemeyle kısa sürede yapabileceğiniz pratik mıhlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kuymak(Mıhlama) Tarifi Samsun’dan Artvin’e yani Ordu,Giresun,Trabzon,Rize ve Artvin illerinde çok popüler olan bir yemektir Gürcistan’da da çok popülerdir mısır unu, tereyağı ve genellikle minci adı verilen tuzlu çökelek (bazı yörelerde telli peynir) peyniri kullanılarak yapılan mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı tereyağı2, 5 yemek kaşığı mısır unu1 su bardağı su1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı Yapılışı Tereyağını eritin, çok kızarmadan mısır ununu ekleyin kavurmaya başlayın. Daima karıştırın un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı İçin Materyaller 4 çorba kaşığı tereyağı4 çorba kaşığı mısır unu1.5 su bardağı su200 gram Trabzon mıhlama, kuymak peyniri ( çeçil tel peyniri ya da kolot peyniri  ) Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavamızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı mısır unu2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı soğuk su1 su bardağı rendelenmiş mıhlama peyniriTuz Mıhlama (Kuymak) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tavaya tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz. Eridikten sonra mısır ununu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt