Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları

En kolay soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları
0
171

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sogan_yahnisi_nasil_yapilir_1545981980_5443.jpg

Kalabalık misafirlerinize lezzetli bir ana yemek hazırlanmak istiyorsanız soğan yahnisi yapabilirsiniz. Arpacık soğanları etle buluşturan bu tarif, soğanlı yemek sevenlerin de hoşuna gidecek. Yapımı ve malzemelerine dair tüm ayrıntılar haberimizde...

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer soğan yahnisi kış mevsiminde çok tüketiliyor. Arpacık soğanların tadına tat kattığı sevilen tencere yemeklerinin başında gelen yahniyi vitamin deposu olan kırmızı etle birlikte pişirebilirsiniz. Soğan yahnisini ister dana etiyle ister kuzu etiyle yapabilirsiniz. Soğanın yanı sıra sarımsağın da aromasının sindiği ağır ateşte pişen etli yahninin tadına doyum olmuyor.  Sofraların vazgeçilmezi soğan yahnisi tarifini sizinle paylaşıyoruz. Soğanı çok sevenler ve soğan yemeklerine bayılanlar, bu yahni tarifini çok sevecektir. Baharatlı ve salçalı suyuna ekmek banmak şart olacak.  Peki soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları nelerdir? 

GjWlQ_1615537746_6091.jpg

SOĞAN YAHNİSİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram dana kuşbaşı ya da kuzu eti
20-25 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 küçük domates rendesi
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Pul biber
Tuz
2 buçuk-3 su bardağı su

ubMST_1545982114_8761.jpeg

YAPILIŞI

Etli bir soğan yahnisi için öncelikle etleri düdüklü tencerede 2 su bardağı suyla pişirin.

Ardından arpacık soğanları üzerine koyup tekrar su ekleyin.

Sarımsakları da iri bir şekilde doğradıktan sonra içerisine ilave edin.

15 dakika daha kaynattıktan sonra ayrı bir tencerenin içerisine sıvı yağ, arpacık soğanlar, sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı un koyun.

Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine domates rendesi ile salça eklenip
kavurmaya devam edin.

Kavurduktan sonra 2 su bardağı soğuk su ilave edilip hızlı hızlı karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca üzerine pişirdiğiniz etleri ilave edin. Üzerine tekrar gerektiği kadar su ilave edin ve yemeğin kıvamını ayarlayın.

Son olarak baharatları da ilave ederek kısık ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Kalabalık konuklarınıza lezzetli bir ana yemek hazırlanmak istiyorsanız soğan yahnisi yapabilirsiniz. Arpacık soğanları etle buluşturan bu tanım, soğanlı yemek sevenlerin de güzeline gidecek. İmali ve materyallerine dair tüm detaylar haberimizde... Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Etli Soğan Yahnisi Tanımı İçin Materyaller 500 -600 gram dana kuşbaşı et1 kase soyulmuş arpacık soğan4-6 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı dolusu salçaTuz Etli Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Soğan Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı et500 gram soyulmuş arpacık soğan2 diş sarımsak2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıcak su1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiber Soğan Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yağları tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Antibiyotik bakımından oldukça zengin olan sarımsak ve soğanla hazırlanan bir tarifle karşınızdayız. Hem yapımı çok kolay hem de kalabalık sofralarının vazgeçilmezi haline gelecek soğan gallesi tarifi Çorum'dan geliyor. Kavrulmuş enfes kuzu eti ve soğanlarla buluşan soğan gallesinin tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Etli Soğan Yahnisi Tanımı İçin Materyaller 500 gram dana kuşbaşı et1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr3 diş sarımsak3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı sıcak su1 yemek kaşığı dolusu salçaTuzKarabiber Etli Soğan Yahnisi Tanımı Yapılışı Yağları tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,460Konular
981,093Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt