Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay topalak çorbası nasıl yapılır? Evde topalak çorbası tarifi

En kolay topalak çorbası nasıl yapılır? Evde topalak çorbası tarifi
0
61

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
topalak_corbasi_nasil_yapilir_evde_topalak_corbasi_tarifi_1605084061_5631.jpg

Yöresel lezzetleri sofralarınıza getirmeye devam ediyoruz. Konya yöresine ait önemli bir lezzet olan topalak çorbası, ülke geneline mal olmuş hemen her insan tarafından sevilen bir tarif. Peki topalak çorbası nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? Malzemeleri nelerdir?

Mersin ve Konya yöresinin enfes sofralarından esinlenilerek sizler için bir kaşığı bile doyurucu olan topalak çorbası tarifini araştırdık. Yöresel çorbalarımızın hepsi birbirinden kıymetli ancak bazıları var ki hem lezzet hem de sunum anlamında bir adım öne çıkıyorlar. Bu çorbalardan bir tanesi de topalak çorbası. Hem etli hem bulgurlu olduğu için çok da doyurucu olan topalak çorbası Konya, Adana ve Mersin mutfaklarında karşımıza çıkıyor. Zaman zaman yoğurtlusu da yapılan bu çorbanın malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. 

ut1Q0_1605084103_2793.jpg

TOPALAK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram iri doğranmış dana eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
2 litre su
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Köftesi için;

2 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane

IeAVQ_1541838899_3823.jpg

YAPILIŞI

Etleri 1 litre suyun içerisinde düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayın.

Etler pişerken bu sırada köfteleri hazırlayabilirsiniz. 

Bulgur ve irmiği bir kaba alın ve üstüne 1,5 su bardağı sıcak su dökün, hafifçe karıştırıp yaklaşık 10 dakika kabarmaya bırakın.

Bir kabın içerisinde yumurta, salça, un ve baharatlarını ilave ederek güzelce yoğurun.

Bulgurlu harçtan fındık büyüklüğünde parçalar alarak, elinizle yuvarlayarak minik minik köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri bir kenara alın.

Derin bir çorba tenceresinde tereyağını kızdırın daha sonra içerisine ince ince doğranan soğanları ilave edin.

Soğanlar pembeleşince salça ve kuru naneyi ekleyin, bir süre daha kavurun.

Haşlanan et suyunu ve 1 litre suyu da tencereye ilave ettikten sonra kaynayana kadar bekleyin.

Kaynayan suya etleri, haşlanmış nohutu ve hazırladığınız bulgur köftelerini ilave edin ve bu şekilde de kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt