Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Kolay Ve Lezzetli İrmik Helvası

En Kolay Ve Lezzetli İrmik Helvası
0
15

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en-kolay-ve-lezzetli-irmik-helvasi.jpg

En Kolay Ve Lezzetli İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su

En Kolay Ve Lezzetli İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Orta uzunluk bir tavaya sıvı yağ ve irmik eklenir birebir anda öbür bir tencereye su ve tozşekeri alın.
  2. İrmiği büyük ocağın en kısık ayarında ortada bir karıştırarak kavurmaya başlayın.
  3. Tozşekeri suyun içinde kaşıkla karıştırarak eritin ve orta ateşte 15 dakika kadar kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  4. O ortada irmiğin rengi değişinceye kadar 15 dakika boyunca kavurun, daha sonra kaynayan şerbeti irmiğe ekleyin yavaş yavaş dökerek karıştırın, dikkat edin bu evrede sıçrayabilir, o yüzden şerbeti yavaş ek edin.
  5. Şerbeti büsbütün döktükten sonra kısık ateşte irmiğin şerbetini büsbütün çekinceye kadar pişirin.
  6. Şerbetini çeken helvanın üzerine havlu örtün ve tencerenin kapağını kapatın, 10-15 dakika kadar dinlendikten sonra ister ılık isterseniz biraz daha soğuduktan sonra yiyebilirsiniz, afiyetler olsun.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt