Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay ve lezzetli kazandibi nasıl yapılır? Evde kazandibi yapmanın püf noktaları

En kolay ve lezzetli kazandibi nasıl yapılır? Evde kazandibi yapmanın püf noktaları
0
85

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
5
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
evde_pratik_kazandibi_nasil_yapilir_en_kolay_kazandibi_tarifi_1549006047_6277.jpg

Sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri olan kazandibini meskeninizde denemek ister misiniz? Üretimi epey kolay, yemesi keyifli kazandibi tatlısının tanımını püf noktalarıyla bir arada merak edenler için paylaşıyoruz. Süt ve tarçını buluşturan enfes kazandibi tatlısının tanımı yazımızda...

Hafif lezzetlerden hoşlananlar ekseriyetle sütlü tatlıları tercih ederler. İmali kolay ve son derece lezzetli olan sütlü tatlılar içinde en çok sevileni ise kazandibidir. Klâsik tatlımız kazandibi, hafif kıvamı ve sütlü lezzeti ile her yaştan kişiyi kendisine hayran bırakıyor. Meskende konuklarına tatlı yapacak olanlar, sütlü tatlılara ağırlaşarak hafif tatlılarla ilgili tanımları araştırmaya başladıysa kazandibinin en kolay tanımı vermek de bizlere düşüyor. Saray Payitaht ve halk mutfağının tavuk göğsünden ortaya çıkardığı karamelize edilerek tadı yanıklaştırılmış kardeş tatlısı olarak da bilinen kazandibi damaklarda iz bırakıyor. Pekala, tatlıcılarda yediğiniz ve çok beğendiğiniz kazandibini meskeninizde püf noktalarına uyarak yapmak ister misiniz? 

KAZANDİBİ TATLISININ TANIMI:

MATERYALLER

6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Servisi için;

Bir yemek kaşığı tarçın 



YAPILIŞI

Bir tencerenin içine süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpın. 

Tencere içindeki gereçler uygunca karıştıktan sonra karışımı ocağın üzerine alın. 

Karışım katılaşmaya ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar durmadan karıştırın. 

Muhallebi kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatın ve muhallebinin içine tereyağı atın ve erimesi için süratlice karıştırın. 



YAKMA SÜRECİ NASIL YAPILIR? 

Kazandibinin en değerli özelliği tabanının yanık olmasıdır. Bu yanık tat kazandibine farklı bir lezzet katar. Yakma sürecinin püf noktası şu haldedir: 

Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın. 

Hazırlanan kazandibi muhallebisinden bir kepçe alın ve tepsinin üzerinde tarçın ve pudra şekeri ile karıştırın. 

Karışımı tepsinin üzerine uygunca yayın ve tepsiyi çevire çevire pudra şekeri, tarçın ve muhallebiyi pişirin. Bu süreçten sonra karışım esmerleşecektir. 

Daha sonra tüm muhallebiyi düzgünce tepsinin tabanına yaydığınız karışımın üzerine dökün ve bir spatula yardımı ile üstünü düzeltin. 

Tatlıyı, buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin. 

Tatlının büsbütün soğuduğundan emin olduktan sonra tatlıyı, şeritler halinde kesin ve rulo halinde sarın. 

Tatlıları servis tabağına alın ve tarçınla servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt