Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Lezzetli En Hafif Gül Böreği

En Lezzetli En Hafif Gül Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
en-lezzetli-en-hafif-gul-boregi.jpg

En Lezzetli En Hafif Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet günlük yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tam yumurta

En Lezzetli En Hafif Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabartma tozu hariç bütün gereçler bir kapta toplanır ve çırpılır. Sonrasında kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır.
  2. Yufkalar tezgaha alınır evvel ortadan ikiye kesilir, kesilen kesimler üst üste alınır ve tekrar kesilir ,yani bir yufka dörde bölünür.
  3. Hazırlamış olduğumuz sos her yaprağa iki taraflı sürülür.
  4. İç harcı olarak ben kaşar kullandım isteğe bağlı patates, kıyma, peynir kullanılabilir.
  5. İç harcı konduktan sonra kenarlar kıvrılır ve rulo formunda sarılır ,sonrasında kıvırarak gül biçimi verilir. Tepsiye dizilir.
  6. Kalan dıştan üzerlerine çorba kaşığıyla gezdirilir.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürülür (kokusundan rahatsız olanlar biraz sosla sarıyı karıştırabilir).
  8. Susam yahut çörek otu serpilir.
  9. Evvelden ısıtılmış alt üst 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Bu tanımdan 12 adet çıkıyor. Afiyet olsun.
En Lezzetli En Hafif Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt