bilgisayarci
FD Üye
En Lezzetli En Hafif Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet günlük yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 3 tatlı kaşığı sirke
- 1 tam yumurta
En Lezzetli En Hafif Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabartma tozu hariç bütün gereçler bir kapta toplanır ve çırpılır. Sonrasında kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır.
- Yufkalar tezgaha alınır evvel ortadan ikiye kesilir, kesilen kesimler üst üste alınır ve tekrar kesilir ,yani bir yufka dörde bölünür.
- Hazırlamış olduğumuz sos her yaprağa iki taraflı sürülür.
- İç harcı olarak ben kaşar kullandım isteğe bağlı patates, kıyma, peynir kullanılabilir.
- İç harcı konduktan sonra kenarlar kıvrılır ve rulo formunda sarılır ,sonrasında kıvırarak gül biçimi verilir. Tepsiye dizilir.
- Kalan dıştan üzerlerine çorba kaşığıyla gezdirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür (kokusundan rahatsız olanlar biraz sosla sarıyı karıştırabilir).
- Susam yahut çörek otu serpilir.
- Evvelden ısıtılmış alt üst 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Bu tanımdan 12 adet çıkıyor. Afiyet olsun.