En Lezzetli Kek Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 150 gram tereyağı
- 200 gram şeker
- 4 yumurta
- 300 gram un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Fırın tepsisi için tereyağı
- 350 gram un
- 200 gram şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 250 gram tereyağı
- 1/4 (çeyrek) litre krema
En Lezzetli Kek Tanımı Yapılışı
- Tereyağını köpürene kadar çırpın.
- Şeker ve yumurta ekleyin. Un ve kabartma tozunu karıştırın, süzün ve azar azar ekleyin. Hamuru tereyağı ile yağlanmış bir fırın tepsisine yayın.
- Unu bir kaseye eleyin ve şeker ve vanilya şekeri tereyağı ile karıştırın.
- Modül kesim istenilen büyüklükte oluncaya kadar yoğurun. Unlu karışımı hamurun üzerine yayın.
- Pastayı evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişirme mühletinin sonunda pastayı fırından çıkarın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin.
- Kremayı pastanın üzerine dökün.Afiyet olsun!.