En Lezzetli Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 2 bardak esmer ya da beyaz ince bulgur
- 1 bardak zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon
- Tuz, karabiber, kimyon
- Kırmızı toz biber, kuru nane
- Marul
- 1 salatalık
- Yarım demet maydanoz
En Lezzetli Kısır Tanımı Yapılışı
- İnce bulgura 2 bardak sıcak su eklenip üzeri streçlenir.
- O şişerken soğanlar ve biber çok küçültmeden doğranıp yağda kavurmaya başlanır.
- Biraz kavrulunca salçalar eklenip güzelce karıştırılır.
- Sonra baharatlardan da yarımşar tatlı kaşığı eklenir, karıştırılır altı kapatılır.
- Sos biraz dinlenirken bulgura nar ekşisi eklenip güzelce karıştırılır.
- Dinlenen sos eklenip yeniden uygunca karıştırılır. Akabinde salatalık, maydanoz ve marul doğranıp eklenir.
- En son olarak da yarım limon sıkılıp tekrar karıştırılır ve hazır.