Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Pratiğinden 4 Meze Tarifi

En Pratiğinden 4 Meze Tarifi
0
64

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
en-pratiginden-4-meze-tarifi.jpg

En Pratiğinden 4 Meze Tanımı İçin Gereçler


Humus için;
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Çok az su
Köz biber salatası;
  • 5-6 adet közlenmiş biber
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Havuç tarator;
  • 4 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • 4,5 yemek kaşığı yoğurt
Patlıcan ezmesi;
  • 1 kase közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 4,5 yemek kaşığı yoğurt

En Pratiğinden 4 Meze Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak humus tanımını veriyorum; Haşlanmış nohutları sarımsak ve zeytinyağ ile robottan geçiriyoruz.
  2. Çekerken zorlanırsanız biraz su ek edebilirsiniz.
  3. Öteki materyallerine ekleyip tuzunu ayarlıyoruz.
  4. Şayet ki nohutun kabukları çok kalırsa süngüden geçirin derim ben o denli yaptım daha pürüzsüz olsun diye.
  5. Tahin ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiz.
  6. Köz biber salatası; Biberleri çok küçük küçük doğrayıp yoğurt, sarımsak ve tuz ile karıştırıp servise sunuyoruz üzerine biraz zeytinyağ dökebilirsiniz bu kadar kolay.
  7. Havuç tarator; Havuçları rendeleyip tavada sarımsak ve zeytinyağ ile soteliyoruz hafif yumuşayınca ocaktan alıp üzerine yoğurt, tuz ve mayonez ek edip karıştırıp servise sunuyoruz.
  8. Patlıcan ezmesi; Közlenmiş patlıcanları tavada tereyağ ile kavuruyoruz daima karıştırın altını tutumasın.
  9. Akabinde biraz piştikten sonra yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ek edip karıştırıyoruz servise sunuyoruz.
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt