En Pratiğinden 4 Meze Tanımı İçin Gereçler
Humus için;
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı tahin
- Çok az su
- 5-6 adet közlenmiş biber
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 4 adet havuç
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağ
- 4,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kase közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 4,5 yemek kaşığı yoğurt
En Pratiğinden 4 Meze Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak humus tanımını veriyorum; Haşlanmış nohutları sarımsak ve zeytinyağ ile robottan geçiriyoruz.
- Çekerken zorlanırsanız biraz su ek edebilirsiniz.
- Öteki materyallerine ekleyip tuzunu ayarlıyoruz.
- Şayet ki nohutun kabukları çok kalırsa süngüden geçirin derim ben o denli yaptım daha pürüzsüz olsun diye.
- Tahin ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiz.
- Köz biber salatası; Biberleri çok küçük küçük doğrayıp yoğurt, sarımsak ve tuz ile karıştırıp servise sunuyoruz üzerine biraz zeytinyağ dökebilirsiniz bu kadar kolay.
- Havuç tarator; Havuçları rendeleyip tavada sarımsak ve zeytinyağ ile soteliyoruz hafif yumuşayınca ocaktan alıp üzerine yoğurt, tuz ve mayonez ek edip karıştırıp servise sunuyoruz.
- Patlıcan ezmesi; Közlenmiş patlıcanları tavada tereyağ ile kavuruyoruz daima karıştırın altını tutumasın.
- Akabinde biraz piştikten sonra yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ek edip karıştırıyoruz servise sunuyoruz.