elektronikci
FD Üye

En Pratiğinden Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg çok küçük doğranmış kuşbaşılık et
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 6 adet lavaş
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- Sumak
En Pratiğinden Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tencerede et, tuz konularak 35 dakika haşlanır.
- Bu sırada domates, soğan, maydanoz küp küp küçük küçük doğranır.
- Tavaya sıvı yağ ve haşlanmış et alınıp 10 dakika kavrulur. Lavaş etin yağına bandırılır.
- Lavaşa et, soğan, maydanoz, domates, baharatlar ve tuz eklenerek dürüm yapılarak servis edilir. İsteğe bağlı limon ve acı turşu biberle servis yapılır.