
En Pratiğinden Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- 300 gram lor peyniri
- 500 gr yıkanıp ıspanak
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
En Pratiğinden Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım çabucak ıspanakları güzelce ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kurutup küçük küçük doğrayalım. Bir kasede lor peynirle ve kırmızı biberle, tuzu karıştırıp bir kenarda alalım.
- Sonra tezgaha 6 yufkayı üst üste koyup dörde bölelim. Her birinin içerisine hazırladığımız içe harçtan koyup rulo halinde saralım ve kendi etrafında döndürüp yağlanmış tepsiye dizelim.
- Tüm yufkaları birebir süreci yaptıktan sonra sos için gerekli tüm materyalleri güzelce çırpıp böreklerin üzerine sürelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim. Daha yumuşak bir börek istiyorsanız piştikten sonra üzerine biraz su serpip bir bezle kapayın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun inşallah ????????.