En Pratik Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşık tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
En Pratik Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şeker ve sütü derin bir kaseye koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra bir tavaya ya da tencereye yağı koyup tereyağının erimesini bekliyoruz.
- Üzerine un ek edip dilediğiniz renge ulaşıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- İstediğimiz renk oluştuktan sonra üzerine sütlü şekerli karışımımıza yavaş yavaş yedire yedire döküyoruz
- Kıvamını alınca ocağın altını kapatıp dilediğiniz hali verip dilediğimiz üzere süslüyoruz. Servis yapıyoruz afiyet olsun.