En Sağlıklı En Güzel Karnabahar Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 20 kol karnabahar
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz ,karabiber,pul biber
- Gereğince zeytinyağı
- Kurutmalık kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz pul biberi
En Sağlıklı En Hoş Karnabahar Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patates,karnabahar ve havucu yıkayıp doğrayıp büyük tencerede haşlayalım.
- Haşlayıp suyunu süzüp soğuttuğumuz gereçlerimizi didik didik ufak ufak ellerimizle ezelim.
- Yeşil soğan ,maydanoz ,dereotunu ufak ufak doğrayalım.
- Materyallerimizi karıştırıp yumurta,un kabartma tozu ve baharatlarımızla yoğuralım zeytinyağını da ek edip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili borcama eşit hizada dökelim.
- Üstüne çörekotu ya da susam serpiştirerek evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim. Pişme mühleti fırından fırına değişir, bu yüzden gözümüzü ayırmayalım. .
- Pişen böreğimizin yanına mezesini yapalım :Haşlanmış biberleri keselim zeytinyağında sarımsak ve baharatlarla kavuralım.Afiyet olsun .
- Bu tanımımızı çocuklarınıza yedirmenizi bilhassa tavsiye ediyorum bu ortada seramik bıçaklar besinlerin yararını öldürmüyor tüm tanımı bu formda yaptım.
- Hepinize kucak dolusu sevgiler .