En Sağlıklısından Kahramanmaraş Usulü Et Paça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuş başı et dana koyun fark etmez
- Tereyağ
- 1 yemek kaşığından az biber salçası
- 1 yemek kaşığından az domates salçası
- Yarım yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz istediğiniz ölçüde
- 6 diş sarımsak
En Sağlıklısından Kahramanmaraş Usulü Et Paça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri tuz ve sıcak su ile birlikte düdüklü tencerede 1 saat 10 dk kadar pişirin.
- Et piştikten sonra suyu ile eti ayırmayın hepsi aynı tencerede olacak. 2 veya 3 diş sarımsağı rendeleyin.
- Etin içine atın. Siz yağını ayarlayan kadar kaynatın.
- Yağını eritin, salçasını bırakıp 2 dk karıştırın.
- Daha sonra sumak, biber ve kalan sarımsakları rendeleyin ve ekleyip yağda 2 dk kadar kavurun ve etin üzerine ekleyip bir iki dk daha kaynatın. Ve dumanı üzerinde sıcacık parçamız servise hazır afiyet olsun. ????.