En Yumuşak Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
- ½ su bardağı su (Oda sıcaklığında)
- Aldığı kadar un (5 su bardağı kadar)
- 1 adet yumurta
- Ketçap
- Cherry domates
- Çarliston biber
- Zeytin
- Sucuk
- Kaşar peyniri rendesi
- Baharatlar
En Yumuşak Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabının içerisine 4 su bardağı un elenir.
- Üzerine tuz, maya, süt, su ve zeytinyağı konularak karıştırmaya başlanır.
- Geriye kalan 1 su bardağı un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek oda sıcaklığında 15-20 dk dinlendirilir.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Her birinin üzerine küçük bir miktar ketçap sıkılarak istenilen malzemeler yerleştirilir.
- Kenarlarına yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.