En Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- 6,5 su bardağı un
- 2 yumurta sarısı üzerine
En Yumuşak Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık suyumuzu, ılık sütümüzü, sıvı yağ, mayamızı, şekerimizi, tuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz .
- Ondan sonra ise yumurta aklarımızı da hamurumuza dahil ediyoruz.
- Unumuzu kontörlü biçimde ekleyip kulak göğsü kıvamına gelince mayalanmaya bırakıyoruz .
- Sıcak ortam da 1 saat hamurumuz mayalandıktan sonra istediğiniz biçimi verip iç materyali zevkinize nazaran peynirinizi, patatesinizi yahut boş biçiminde sekil verip evvelce ısıtılmış fırında 180* derecede pişiriyoruz.