Endulus Usulu Kuşkonmaz Tarifi
Endulus Usulu Kuşkonmaz Malzemeleri
12 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
12 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
12 Cay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Uzum Sirkesi
Tuz, Karabiber
imagesendulususulukuskonmaztarifiresimli5ad3cc824ddc9
Endulus Usulu Kuşkonmaz Yapılışı
Kuşkonmazın sapları bıcak yardımıyla kazınıp temizlenir Bu işleme kuşkonmazın ucundaki mor renkli yerin bittiği bolgeden başlanır Daha sonra kuşkonmazın mor korpe ucları dışarıda duracak bicimde su dolu tencereye yerleştirilir Az miktarda tuz ilave edilerek 20 25 dakika kadar haşlanır Ardından kuşkonmazlar soğuk suya atılarak bir sure bekletilirTencerede ısıtılan zeytinyağında ufak ufak doğranmış sarımsaklar kızartılırUfacık parcalar halinde liğmelenen ekmek ici ve ince ince kıyılmış maydanoz katılır Bu karışım guzelce kavrulur Ekmek ici sarı bir renk alınca sirke ilave edilir ve kaynatılırİnce deliklere sahip bir suzgecten gecirilen bu karışım, bir kere daha tavaya konulurİcine haşlanmış olan kuşkonmazlar eklenirTuzun, karabiberin ve ufak ufak doğranmış kırmızı dolmalık biberlerin de ilave edilmesinin ardından 5 dakika pişirilirOcaktan alınan Endulus usulu kuşkonmaz, soğuduktan sonra servis edilir
Afiyet Olsun
Endulus Usulu Kuşkonmaz Malzemeleri
12 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
12 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
12 Cay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Uzum Sirkesi
Tuz, Karabiber
imagesendulususulukuskonmaztarifiresimli5ad3cc824ddc9
Endulus Usulu Kuşkonmaz Yapılışı
Kuşkonmazın sapları bıcak yardımıyla kazınıp temizlenir Bu işleme kuşkonmazın ucundaki mor renkli yerin bittiği bolgeden başlanır Daha sonra kuşkonmazın mor korpe ucları dışarıda duracak bicimde su dolu tencereye yerleştirilir Az miktarda tuz ilave edilerek 20 25 dakika kadar haşlanır Ardından kuşkonmazlar soğuk suya atılarak bir sure bekletilirTencerede ısıtılan zeytinyağında ufak ufak doğranmış sarımsaklar kızartılırUfacık parcalar halinde liğmelenen ekmek ici ve ince ince kıyılmış maydanoz katılır Bu karışım guzelce kavrulur Ekmek ici sarı bir renk alınca sirke ilave edilir ve kaynatılırİnce deliklere sahip bir suzgecten gecirilen bu karışım, bir kere daha tavaya konulurİcine haşlanmış olan kuşkonmazlar eklenirTuzun, karabiberin ve ufak ufak doğranmış kırmızı dolmalık biberlerin de ilave edilmesinin ardından 5 dakika pişirilirOcaktan alınan Endulus usulu kuşkonmaz, soğuduktan sonra servis edilir
Afiyet Olsun