Enfes Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Çeyrek limon suyu ve çeyrek limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 adet orta boy havuç
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 5-6 adet kuru kayısı (kuru üzüm de katabilirsiniz)
- Damla çikolata
Enfes Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları kırıp iyice köpürene kadar çırpalım.
- Toz şekeri ekleyip kıvam alana kadar çırpalım.
- Sıvı yağı, sütü, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Havuçları rendeleyip ekleyelim.
- Cevizleri ağza gelecek şekilde kırıp ekleyelim.
- Son olarak tarçını ve kuru kayısıları da dilimleyerek ekleyelim.
- Kekin kıvamı ne çok katı ne de çok sıvı olmamalı. Katı olursa süt ekleyelim, sıvı kalırsa un ekleyelim.
- Bu arada fırınımızı 180 dereceye getirip önceden ısıtalım.
- Baton kek kalıbımıza yağlı kağıt koyalım ve kek harcımızı yavaşça kalıbımıza dökelim.
- En son kek harcının üzerine damla çikolatamızı serpiştirelim.
- En az yarım saat fırının kapağını açmayalım ki kek sönmesin. Sonrasında keke kürdan ya da bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edelim. Benim fırınım 45 dakikada pişiriyor.
- Pişen kekimizi çıkarıp servise hazır hale getirebiliriz.
Enfes Baton Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı