Enfes Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya yahut 1 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un (hemen çabucak 5 su bardağı siz 4 bardaktan sonra denetimli ekleyin. )
- 1 adet ince doğranmış kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (elinizde mevcut değilse koşul değil)
- 2-3 kaşık lor peyniri (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- Kekik, pul biber, kimyon, karabiber (istediğiniz miktarda)
- (salça ölçüsünü üzerine sürmek istediğiniz kadar ayarlayabilirsiniz.)
Enfes Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şeker derin bir kapta karıştıralım.
- Akabinde sıvı yağ, tuz ve unu (kontrolü) ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp 45 dakika mayalandırın.
- Bir tavaya soğan ve zeytinyağını alin.
- Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Akabinde salçayı ve öbür materyalleri ek edin. Ocaktan alın.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturun.
- Sonra üzerine elinizle bastırın. Ne kadar ince olursa o kadar hoş olur.
- Salçalı karışımı bir kaşık yardımıyla sürün.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı ve yanları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????.